Με πλήγματα ιρανικών στόχων στο Ιράκ απειλεί το Ισραήλ

Με πλήγματα ιρανικών στόχων στο Ιράκ απειλεί το Ισραήλ

Σύμφωνα με το Τελ Αβίβ το Ιράν παρέδωσε βαλλιστικούς πυραύλους σε σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, η χώρα του να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ιρανικών στόχων στο Ιράκ, στην περίπτωση που θεωρήσει, ότι απειλείται η ασφάλεια του Ισραήλ.

«Θα αντιμετωπίσουμε κάθε ιρανική απειλή, απ' όπου κι αν προέρχεται. Έχουμε πλήρη ελευθερία δράσης», είπε ο υπουργός όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τους τελευταίους μήνες το Ιράν παρέδωσε βαλλιστικούς πυραύλους σε σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις στο Ιράκ. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν βεληνεκές τέτοιο που θα τους επέτρεπε να πλήξουν το Ριάντ στη Σαουδική Αραβία ή το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και στόχος είναι να αποτρέψουν κάθε επίθεση εναντίον των ιρανικών συμφερόντων στην περιοχή, σύμφωνα πάντα με αυτές τις πληροφορίες.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να πλήξει το Ισραήλ στρατιωτικές θέσεις του Ιράν στο Ιράκ ή την Τεχεράνη, ο Λίμπερμαν προειδοποίησε: «Παρακολουθούμε τι συμβαίνει στη Συρία και τις ιρανικές απειλές. Δεν θα περιοριστούμε μόνο στο συριακό έδαφος, αυτό πρέπει να καταστεί σαφές». Μολονότι δεν έχει εμπλακεί στον πόλεμο στη γειτονική Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της συριακής κυβέρνησης και αυτοκινητοπομπών που μεταφέρουν όπλα, τα οποία όπως υποστηρίζει, προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ.