Έφαγε σούσι και του ακρωτηρίασαν το χέρι

Έφαγε σούσι και του ακρωτηρίασαν το χέρι

Μια απρόσμενη εξέλιξη

Ένα τραγικό παιχνίδι επιφύλασσε η μοίρα για έναν 71χρονο άνδρα το χέρι του οποίου ακρωτηριάστηκε μετά την κατανάλωση σούσι.

Ο άτυχος άντρας ανέπτυξε στο χέρι του μια φουσκάλα πλάτους περίπου 5 εκατοστών. Όπως αναφέρει η New England Journal of Medicine, όπου καταγράφηκε το συμβάν, ο ηλικιωμένος -δεν κατονομάζεται- μεταφέρθηκε στα επείγοντα σε νοσοκομείο της Νότιας Κορέας αφού υπέφερε από πυρετό για δύο μέρες και βίωνε ανυπόφορο πόνο στο αριστερό του χέρι. Μόλις 12 ώρες πριν, είχε καταναλώσει ωμά θαλασσινά.

Όταν οι γιατροί τον εξέτασαν, βρήκαν τη φουσκάλα η οποία είχε ένα αρχίσει να εξαπλώνεται στο χέρι του.

Οι ιατροί της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου Chonbuk, στη Jeonju της Ν. Κορέας πραγματοποίησαν επείγουσα χειρουργική επέμβαση όμως, παρά τις προσπάθειές τους, αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το χέρι του ασθενούς.

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι το χέρι του ανθρώπου μολύνθηκε από το vibrio vulnificus: ένα βακτήριο που βρέθηκε στο θαλασσινό νερό και ανήκει στην ίδια οικογένεια με εκείνη που προκαλεί χολέρα. Το Vibrio vulnificus συνήθως μεταφέρεται στα θαλασσινά, ειδικά στα στρείδια που είναι ανήκουν στην τροφή υψηλού κινδύνου, γράφει το newsweek.com.