Έπεσε θύμα βιασμού ενώ ήταν ναρκωμένη μετά από χειρουργείο

Έπεσε θύμα βιασμού ενώ ήταν ναρκωμένη μετά από χειρουργείο

«Τη ρωτούσα "Erika, αισθάνεσαι καλά, σε πονάω" και εκείνη απαντούσε "ναι, νοιώθω καλά"»

Δικαστήριο σε πόλη της Ρωσίας εκδικάζει μια υπόθεση που προκαλεί οργή και προβληματισμό. Στο εδώλιο ο αναισθησιολόγος Yury Chernikov ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το βιασμό της Erika Bykova ενώ ήταν ναρκωμένη εντός του χειρουργείου μετά από επέμβαση.

Τώρα ο 59χρονος αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης μέχρι και 6 χρόνια αν καταδικαστεί για την πράξη του, σε δικαστήριο στην πόλη Samara, στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Το θύμα, η 35χρονη σχεδιάστρια μόδας, παραιτήθηκε από το δικαίωμα της ανωνυμίας για να καταγγείλει ότι ένοιωσε «αβοήθητη» από τον γιατρό και αδύναμη να φωνάξει ή να σταματήσει την επίθεση. Από την άλλη, ο δράστης ομολόγησε πως προχώρησε στην σεξουαλική πράξη μόλις λίγα λεπτά μετά το τέλος της επέμβασης αυξητικής στήθους αλλά πως η 35χρονη παντρεμένη γυναίκα συναίνεσε σε αυτή και μάλιστα του είχε πει πως «νοιώθει καλά».

Το θύμα και μητέρα ενός παιδιού, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε: «Βογγούσα γιατί δε μπορούσα να φωνάξω. Ήταν η πρώτη επέμβαση της ζωής μου, τον είδα πριν την εγχείρηση, ήρθε στην πτέρυγα όπου ήμουν και μιλήσαμε για τα αποτελέσματα των ιατρικών τεστ. Έτρεμα μετά την επέμβαση και άκουσα μια φωνή να μου λέει "όλα θα πάνε καλά, όλα θα πάνε υπέροχα"», ανέφερε και συνέχισε «με άγγιζε, ήταν η φωνή του αναισθησιολόγου. Με βίασε, ήμουν αβοήθητη. Καταλάβαινα τα πάντα αλλά τα βλέφαρά μου ήταν βαριά και δε μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου. Προσπάθησα να τον διώξω μακριά με τα πόδια μου, αλλά δε μπορούσα να τα κουνήσω. Τον είχα εμπιστευτεί τον γιατρό. Του εμπιστεύθηκα τη ζωή και το σώμα μου. Για πολύ καιρό δεν μπορούσα να συνέλθω, ούτε και να μιλήσω στον σύζυγό μου γι’ αυτό».

Η ίδια ανέφερε πως ο γιατρός της προσέφερε χρήματα για να μη μιλήσει αλλά εκείνη προχώρησε στην καταγγελία. Ο Δρ. Yury Chernikov από την άλλη, θέλησε να ελαφρύνει τη θέση του μιλώντας και εκείνος σε τηλεοπτική εκπομπή. «Ναι υπήρχε συνουσία... Τη ρωτούσα "Erika, αισθάνεσαι καλά, σε πονάω" και εκείνη απαντούσε "ναι, νοιώθω καλά"», παραδέχτηκε και συμπλήρωσε ότι είχε τα πόδια της ανοιχτά και δεν προσπάθησε να πει το παραμικρό για να το σταματήσει. Σημείωσε επίσης πως πέντε πέντε λεπτά μετά, τρόμαξε και συνειδητοποίησε πως τα παιδιά, η γυναίκα του και τα εγγόνια του δεν θα τον συγχωρούσαν ποτέ.