Κόσμος

«Πυρά» Τραμπ κατά Google: Την κατηγορεί για αλλοίωση αποτελεσμάτων

«Ελέγχουν αυτά που μπορούμε και αυτά που δεν μπορούμε να δούμε»

Στο στόχαστρο του Τραμπ μπαίνει τώρα και η Google. Μετά την επίθεση που έχει εξαπολύσει κατά του Τύπου για fake news ο Αμερικανός πρόεδρος ρίχνει τώρα τα βέλη του και στην αμερικανική μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, κατηγορώντας την πως αλλοιώνει τα αποτελέσματα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πως τα αποτελέσματα στην αναζήτηση «Ειδήσεις για Τραμπ» οδηγούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μόνο σε ΜΜΕ με fake news. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, εμφανίζονται μόνο άσχημες ειδήσεις και όπως τονίζει, η Google και άλλα μέσα «φιμώνουν» τους Συντηρητικούς και αποκρύπτουν ειδήσεις και πληροφορίες που είναι καλές. «Ελέγχουν αυτά που μπορούμε και αυτά που δεν μπορούμε να δούμε».

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται μόλις μία εβδομάδα πριν από την κατάθεση, για δεύτερη φορά, την επόμενη εβδομάδα στο Κογκρέσο εκπροσώπων της Google, του Facebook και του Twitter για θέματα λογοκρισίας κι ενδεχόμενου επηρεασμού ψηφοφόρων κατά τις προεδρικές εκλογές.

Οι δηλώσεις Τραμπ, ωστόσο, φαίνεται να εκφράζουν ένα μεγάλο μέρος των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι φέρονται να διαμαρτύρονται ότι υπόκεινται σε λογοκρισία.

Από την πλευρά της η Google διέψευσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί πολιτικών κινήτρων στα αποτελέσματα που εμφανίζει. «Όταν οι χρήστες πληκτρολογούν ερωτήσεις στη μπάρα αναζήτησης, ο στόχος μας είναι να διασφαλίζουμε ότι θα λάβουν τις πιο σχετικές απαντήσεις σε λίγα δευτερόλεπτα» ανέφερε η Google, θυγατρική της Alphabet. «Η αναζήτηση δεν χρησιμοποιείται για να θέσει κάποια πολιτική ατζέντα και δεν προκαταλαμβάνουμε τα αποτελέσματά μας υπέρ οποιασδήποτε πολιτικής ιδεολογίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Google.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε, επίσης, ότι κάθε χρόνο βελτιώνονται οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται ώστε να διασφαλίζεται ότι θα εμφανίζεται «υψηλής ποιότητας περιεχόμενο» που θα ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις των χρηστών.