Αυτοκτόνησε αφού αποκάλυψε πως είχε απαχθεί και βιαστεί

Αυτοκτόνησε αφού αποκάλυψε πως είχε απαχθεί και βιαστεί

Τι κατήγγειλε η 53χρονη δημοτική σύμβουλος πριν βάλει τέλος στη ζωή της - Δείτε το βίντεο

Μία δημοτική σύμβουλος στην Ολλανδία έβαλε τέλος στη ζωή της, λίγο αφότου είχε αποκαλύψει, σε βίντεο που πόσταρε online, πως είχε απαχθεί και βιαστεί από ομάδα μουσουλμάνων, κατόπιν εντολής πρώην μέλους του αντιμεταναστευτικού κόμματος, στο οποίο και η ίδια ανήκει.

Όπως αναφέρουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, η 53χρονη Willie Dille, που είχε εκπροσωπήσει το κόμμα PVV στο ολλανδικό κοινοβούλιο από το 2010 έως το 2012, στη Χάγη, έκοψε η ίδια το νήμα της ζωής της την Τετάρτη καθώς «δεν μπορούσε πια να αντέξει αυτό που της είχε συμβεί», όπως δήλωσε η τοπική ηγέτιδα του PVV Karen Gerbrands στο Dutch News.

Στο βίντεο, που η Dille είχε αναρτήσει νωρίτερα την ίδια μέρα, ισχυριζόταν πως ο πρώην βουλευτής του κόμματος Arnoud van Doorn, που προφανώς την αντιπαθούσε, έδωσε την εντολή για την επίθεση σε βάρος της, επίθεση που έγινε στις αρχές του 2017.

Στο βίντεο η 53χρονη έλεγε πως οι απαγωγείς της την είχαν απειλήσει και κατέληγε υποβάλλοντας την παραίτησή της. Η δήμαρχος της Χάγης Pauline Krikke χαρακτήρισε την Dille «αφοσιωμένη στην πολιτική». Ο Van Doorn πάντως αρνείται εμπλοκή στην επίθεση και δεν εξετάζει το πώς θα κινηθεί μετά τη σύνδεση του ονόματός του με την υπόθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Dille δεν έκανε επίσημη καταγγελία για το περιστατικό. «Της προσφέραμε βοήθεια και της είπαμε πως χρειαζόμαστε επίσημη καταγγελία και αποδείξεις για να ξεκινήσουμε έρευνα. Αλλά εκείνη δεν έκανε καταγγελία και δεν μας έδωσε καμία πληροφορία για να μπορέσουμε να αρχίσουμε την έρευνά μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.