Πολύ πικρό το φετινό Μπαϊράμι για Τουρκοκύπριους

Πολύ πικρό το φετινό Μπαϊράμι για Τουρκοκύπριους

«Η αγορά στα κατεχόμενα της Κύπρου αφέθηκε στους τουρίστες και τους Ελληνοκύπριους»

Η Γιορτή των Θυσιών άρχισε επισήμως χθες αλλά το κλίμα έχει επηρεαστεί από τη συναλλαγματική και οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον χθεσινό τουρκοκυπριακό Τύπο αναφέρει η κυπριακή ιστοσελίδα philenews.com. Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» σε δημοσίευμά της για την κρίση αναφέρει ότι η κίνηση «Ανεξάρτητος δρόμος» πραγματοποίησε έξω από το «πρωθυπουργικό γραφείο» εκδήλωση διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση με σύνθημα «το κεφάλαιο να πληρώσει».

Η «Χαλκίν Σεσί» με τίτλο «Μπαϊράμι χωρίς γεύση» γράφει ότι το Κουρμπάν μπαϊράμ που ξεκίνησε χθες είναι στη σκιά των οικονομικών δυσμενών εξελίξεων και λόγω της κατάστασης, οι πολίτες δεν μπορούν να γιορτάσουν.

Η «Χαβαντίς» με τίτλο «Έφυγε η γεύση του τραπεζιού» γράφει ότι άνοστο είναι το τραπέζι αυτού του μπαϊραμιού αφού για μια τετραμελή οικογένεια, το λιγότερο που χρειάζεται για το γιορτινό τραπέζι είναι 400-500 τουρκικές λίρες (περίπου 80 ευρώ). Αλλού γράφει ότι 436 πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σε 6 ημέρες από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου λόγω του μπαϊραμιού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο μήνυμα του Μουσταφά Ακιντζί για τη Γιορτή των Θυσιών και την αναφορά στο Κυπριακό ότι «πρέπει να αναζητηθεί λύση με κοινό νου».

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Στυφό μπαϊράμι» γράφει ότι οι πολίτες, λόγω της κρίσης, ούτε για ψώνια δεν πήγαν ενόψει της Γιορτής των Θυσιών, ενώ στα μηνύματά τους πολιτικοί και ηγεσία αναφέρονται στη συναλλαγματική κρίση. Αλλού γράφει ότι η αγορά αφέθηκε στους τουρίστες και τους Ελληνοκύπριους.