Η Άγκυρα θα απαντήσει αν τις επιβληθούν νέες αμερικανικές κυρώσεις

Η Άγκυρα θα απαντήσει αν τις επιβληθούν νέες αμερικανικές κυρώσεις

Μικρή άνοδο καταγράφει η λίρα παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις

Η Τουρκία θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκάλα υπουργός Εμπορίου, αφου η Ουάσινγκτον απείλησε ότι θα σκληρύνει τις κυρώσεις της αν η Άγκυρα δεν απελευθερώσει έναν αμερικανό πάστορα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Απαντήσαμε (στις αμερικανικές κυρώσεις) σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε», δήλωσε η Ρουχσάρ Πεκτζάν, την οποία επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Εντωμεταξύ ανοδικά κινήθηκε νωρίτερα η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές να ζυγίζουν την αμερικανική προειδοποίηση ότι η Τουρκία θα πρέπει να αναμένει νέες οικονομικές κυρώσεις εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον.

Η λίρα έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της έναντι του αμερικανικού νομίσματος φέτος καθώς η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών επέτεινε τις απώλειες που προκάλεσαν οι ανησυχίες για την επιρροή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη νομισματική πολιτική.

Στις 09:56 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,7700 λίρες ανά δολάριο, σημειώνοντας άνοδο 0,7%.