Τσαβούσογλου: Εμείς βοηθάμε τους ‘Ελληνες και αυτοί αρπάζουν από το Αιγαίο

Τσαβούσογλου: Εμείς βοηθάμε τους ‘Ελληνες και αυτοί αρπάζουν από το Αιγαίο

Προκαλεί και πάλι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προσπαθώντας να παρουσιάσει Ελλάδα και Κύπρο σαν ταραχοποιούς

Να παρουσιάσει την Ελλάδα ως ταραχοποιό και την Κύπρο ως άρπαγα των υδρογονανθράκων της περιοχής, επιχείρησε χθες σε ομιλία του στην 10η σύνοδο πρεσβευτών στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Κουνώντας» το δάχτυλο στους Κύπριους είπε πως «οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν την ένωση. Εμποδίζουν την διαδικασία. Προσπαθούν να πάρουν τις πηγές υδρογονανθράκων του νησιού και τα ευρωπαϊκά κεφάλαια. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Στεκόμαστε στο πλευρό τους στα δύσκολα αλλά αυτοί κάνουν λάθη στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Όλοι μας δεν θέλουμε η ανατολική Μεσόγειος να εξελιχθεί σε μία περιοχή ειρήνης και ευημερίας;»

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τις καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων, Τούρκοι πυροβόλησαν αρκετές φορές προς το μέρος τους, την Κυριακή κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου. Όταν έφτασε το ελληνικό λιμενικό με δύο σκάφη, τα τουρκικά αλιευτικά είχαν ήδη αρχίσει να απομακρύνονται προς τα διεθνή ύδατα.

«Η Ελληνική Ακτοφυλακή πράττει πάντοτε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά», τόνισε σε ανακοίνωση το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, με αφορμή τις καταγγελίες Ελλήνων αλιέων.