Γερμανίδα εξέδιδε τον 7χρονο γιο της μέσω του «σκοτεινού διαδικτύου»

Γερμανίδα εξέδιδε τον 7χρονο γιο της μέσω του «σκοτεινού διαδικτύου»

Η ίδια και ο σύντροφός της κακοποιούσαν το παιδί και ένα 3χρονο κοριτσάκι

Μια Γερμανίδα καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 12 ετών και 6 μηνών, επειδή κακοποιούσε σεξουαλικά και εξέδιδε στο «σκοτεινό διαδίκτυο» τον γιο της μαζί με τον σύντροφό της, έναν γνωστό στις αρχές παιδεραστή, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει οργή και ερωτηματικά για ενδεχόμενη αμέλεια των γερμανικών αρχών.

Επί περισσότερα από δύο χρόνια, από τον Μάιο του 2015 ως τον Αύγουστο του 2017, η 48χρονη Μπέριν Τάχα και ο 39χρονος σύντροφός της Κρίστιαν Λάις, άνεργοι και οι δύο, πρότειναν έναντι αμοιβής σε παιδεραστές να κακοποιούν το αγόρι μέσω του «σκοτεινού διαδικτύου». Το δικαστήριο του Φράιμπουργκ καταδίκασε τη μητέρα στην παραπάνω ποινή, ενώ ο σύντροφός της και πατριός του αγοριού καταδικάστηκε σε 12 χρόνια, όμως οι αρχές πρόκειται να λάβουν μέτρα, ώστε να καθυστερήσει όσο περισσότερο γίνεται η απελευθέρωσή του. Επίσης, το ζευγάρι πρέπει να πληρώσει αποζημίωση 42.500 ευρώ στο αγόρι και σε ένα 3χρονο κορίτσι, το οποίο επίσης κακοποιούσε σεξουαλικά.

Η μητέρα του αγοριού, το οποίο είναι τώρα 10 ετών και έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, δεν εξήγησε ποτέ τις πράξεις της. Ο δικηγόρος της μητέρας προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στον σύντροφό της, εξηγώντας ότι «εξαρτιόταν» από αυτόν. Όμως το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό, επισημαίνοντας ότι αν και αρχικός στόχος της Μπέριν Τάχα ήταν να κρατήσει τον σύντροφό της, στη συνέχεια ενθάρρυνε τις δραστηριότητες αυτές «για οικονομικούς σκοπούς», όπως εξήγησε ο δικαστής Στέφαν Μπούργκελιν. Επεσήμανε εξάλλου, ότι η Τάχα κακοποιούσε σεξουαλικά και το 3χρονο κοριτσάκι, το οποίο υποτίθεται, πρόσεχε.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2017 έπειτα από ανώνυμη καταγγελία. Στη συνέχεια ο πατριός του αγοριού, ο οποίος έχει καταδικαστεί για παιδεραστία και κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους, παραδέχθηκε τις πράξεις του, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη κάποιων πελατών του, τεσσάρων Γερμανών, ενός Ελβετού και ενός Ισπανού. Εκτός από το ζευγάρι, τέσσερις ακόμη άνδρες έχουν καταδικαστεί τις τελευταίες εβδομάδες για την υπόθεση αυτή, σε ποινές έως και 8 χρόνια κάθειρξη.

Τη Δευτέρα καταδικάστηκε ο 33χρονος Ισπανός Χαβιέρ Γκονζάλεθ Ντίαθ σε 10 χρόνια κάθειρξη για την κατ’ επανάληψη σεξουαλική κακοποίηση του αγοριού, πράξεις τις οποίες μάλιστα βιντεοσκοπούσε. Ο άνδρας αυτός πλήρωσε 10.000 ευρώ στο ζευγάρι και ταξίδεψε τουλάχιστον τέσσερις φορές από την Ισπανία ως το Φράιμπουργκ για να κακοποιήσει το αγόρι. Οι αστυνομικοί ελπίζουν, ότι αυτή η υπόθεση θα τους επιτρέψει να συλλάβουν και άλλους παιδεραστές, βασιζόμενοι κυρίως στα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει στο Darknet οι συλληφθέντες.

Στο μεταξύ οι κοινωνικές υπηρεσίες του κρατιδίου της Βάδης-Βιρτεμβέργης δέχονται σφοδρές επικρίσεις για την υπόθεση, όπως και η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Ο Λάις είχε καταδικαστεί το 2010 σε 4 χρόνια φυλάκιση για παιδεραστία και του είχε απαγορευθεί να έρχεται σε επαφή με παιδιά. Παρόλα αυτά ζούσε στο ίδιο σπίτι με την Τάχα και τον γιο της, ενώ παρά τις καταγγελίες οι αρχές δεν είχαν αναλάβει δράση. Εξάλλου, οι κοινωνικές υπηρεσίες πήραν προσωρινά το αγόρι από το ζευγάρι, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας του.

«Η υπόθεση δεν ολοκληρώθηκε με αυτή την απόφαση. Ρίχνει φως στις αποτυχίες του δικαστικού συστήματος και αξιωματούχων, από τις οποίες πρέπει να μάθουμε», εκτίμησε ο Γιοχάνες- Βίλχελμ Ρέριγκ, αρμόδιος της γερμανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των παιδιών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...