Αεροπορική τραγωδία με 20 νεκρούς στις Ελβετικές Άλπεις

Αεροπορική τραγωδία με 20 νεκρούς στις Ελβετικές Άλπεις

Εκτελούσε την πτήση από το Λοκάρνο κοντά στο νότιο σύνορο της Ελβετίας προς τη Ζυρίχη

Νεκροί είναι και οι 20 επιβαίνοντες, 17 Ελβετοί υπήκοοι και μία τριμελής οικογένεια από την Αυστρία, σε μικρό αεροσκάφος που συνετρίβη στις Ελβετικές Άλπεις.

Οι αρχές έχουν δώσει ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τους επιβαίνοντες στο δικινητήριο αεροσκάφος της εταιρείας JU-Air, το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη χθες Σάββατο στη δυτική πλευρά του όρους Πιζ Σενιά στο ελβετικό καντόνι Γκραουμπούντεν. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και οι ιστότοποι για τις αερομεταφορές μετέδωσαν, ότι το μικρό αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει 17 επιβάτες μαζί με τους δύο πιλότους και την αεροσυνοδό, ήταν πλήρες και ότι δεν υπάρχει κανένας επιζών.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε, ότι το αεροσκάφος ήταν το τύπου JU-52 HB-HOT της εταιρείας JU-Air και ότι εκτελούσε την πτήση από το Λοκάρνο κοντά στο νότιο σύνορο της Ελβετίας προς την βάση της αεροπορικής εταιρείας στο Ντέμπεντορφ, στη Ζυρίχη. Οι αρχές και η αεροπορική εταιρεία δεν ήταν διαθέσιμες να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, ενώ αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Η αεροπορική εταιρεία ιδρύθηκε το 1982, διαθέτει τρία αεροσκάφη Ju-52 τα οποία είχε αποσύρει η Ελβετική Πολεμική Αεροπορία και τα οποία πραγματοποιούν περιηγήσεις και ναυλώνονται από επισκέπτες της περιοχής. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν σε ένα λεκανοπέδιο στα 2.450 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, που περιστοιχίζεται από τρεις μικρές βουνοκορφές, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters. Διασώστες και ελικόπτερα βρίσκονται επί τόπου.

Υπό διερεύνηση είναι τα αίτια του δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη συντριβή ενός άλλου μικρού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε μια τετραμελής οικογένεια, δυτικότερα των Άλπεων.