Συναγερμός για τον Μπεγκεμότ – Έκλεψαν το γάτο σύμβολο μουσείου της Μόσχας

Συναγερμός για τον Μπεγκεμότ – Έκλεψαν το γάτο σύμβολο μουσείου της Μόσχας

Μυστήριο καλύπτει την κλοπή του γάτου και πολλοί ανησυχούν για το μέλλον του

Η μυστηριώδης κλοπή ενός γάτου που θεωρείται η μασκότ μοσχοβίτικου μουσείου και είναι ο αγαπημένος των επισκεπτών του, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και συγκίνηση στη Μόσχα, μέχρι που το περιστατικό έγινε πρώτο θέμα σε αρκετά μέσα ενημέρωσης της ρωσικής πρωτεύουσας, πριν τελικά το κατοικίδιο βρεθεί.

Ο Μπεγκεμότ, ένας μαύρος μαλλιαρός γάτος που ζει από το 2005 στο Μουσείο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του ομώνυμου τεράστιου γάτου --φανταστικού χαρακτήρα-- του διάσημου μυθιστορήματος "Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα" του Ρώσου συγγραφέα.

Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι του μουσείου σήμαναν συναγερμό και ζήτησαν τη βοήθεια της αστυνομίας, αφότου μάρτυρες είπαν ότι μια άγνωστη γυναίκα τον άρπαξε, τον έβαλε στην τσάντα της και κατευθύνθηκε στον κοντινό σταθμό του μετρό.

Η είδηση μεταδόθηκε αμέσως από τα τηλεοπτικά δίκτυα, τοπικά και εθνικής εμβέλειας. "Η εξαφάνιση του γάτου προκάλεσε ανησυχία σε όλη τη Μόσχα", μετέδωσε το δίκτυο Moskva-24. "Το σπουδαιότερο μέλος του προσωπικού του Μουσείου Μπουλγκάκοφ εξαφανίστηκε", μετέδωσε το TV Centre.

Ο 15χρονος γάτος έχει όντως την ιδιότητα του επίσημου μέλους του προσωπικού του μουσείου και απολαμβάνει πολύ μεγάλης δημοτικότητας στους επισκέπτες που δεν σταματούν να τον φωτογραφίζουν.

Η αστυνομία άρχισε έρευνες και μερικές ώρες αργότερα ο γάτος βρέθηκε, κοντά σε ένα θέατρο όχι μακριά από το μουσείο. "Ευχαριστούμε φίλοι μας! Χωρίς τη βοήθειά σας, το περιστατικό αυτό θα μπορούσε να έχει τραγική κατάληξη", έγραψαν οι εργαζόμενοι του μουσείου στη σελίδα του στο Facebook.

Το μουσείο ανακοίνωσε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τον Μπεγκεμότ, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ενός κολάρου με GPS.

"Ο Μπεγκεμότ είναι σε καλή διάθεση σήμερα, έχει συνέλθει από το στρες που υπέστη. Αλλά επί του παρόντος δεν τον αφήνουνε να βγει έξω. Έχει εγκατασταθεί στο γραφείο της διοίκησης και έχει στη διάθεσή του τροφή και οτιδήποτε χρειάζεται", δήλωσε υπάλληλος του μουσείου στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.