Στους 44 βαθμούς το θερμόμετρο στην Ισπανία – Δύο νεκροί

Στους 44 βαθμούς το θερμόμετρο στην Ισπανία – Δύο νεκροί

Πέθαναν από θερμοπληξία

Δύο θάνατοι αποδόθηκαν σε θερμοπληξία αυτή την εβδομάδα στην Ισπανία, όπου το κύμα καύσωνα εντείνεται, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές της περιφέρειας της Μούρθια (νοτιοανατολική Ισπανία).

Αυτά τα πρώτα θύματα του καύσωνα είναι ένας 40χρονος εργάτης νιγηριανής καταγωγής, ο οποίος εργαζόταν την Τρίτη σε εργοτάξιο αυτοκινητοδρόμου κοντά στη Μούρθια, και ένας 78χρονος συνταξιούχος που φρόντιζε το περιβόλι του στη Μούρθια και άφησε την τελευταία του πνοή χθες Πέμπτη στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

Νεκροτομή που έγινε χθες στον εργάτη «επιβεβαίωσε πως πέθανε από θερμοπληξία, αν και διαπιστώθηκε μια προϋπάρχουσα παθολογία υπέρτασης η οποία μπορεί να συνέβαλε στον θάνατό του», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου Βασίλισσα Σοφία της Μούρθια.

Σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή, η υπόθεση του θανάτου λόγω θερμοπληξίας του 78χρονου συνταξιούχου δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη νεκροτομή.

Η σημερινή ημέρα αναμένεται ότι θα είναι μια από τις πιο ζεστές του καλοκαιριού στην Ισπανία, με θερμοκρασίες που μπορεί να φθάσουν τους 40 βαθμούς στη Μαδρίτη, τους 42 στη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία (νότια), τους 43 στην Κάθερες και τους 44 στην Μπανταχόθ στην Εξτρεμαδούρα (νοτιοδυτική Ισπανία), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.