Τον έγλειψε ο σκύλος και του ακρωτηρίασαν τα πόδια

Τον έγλειψε ο σκύλος και του ακρωτηρίασαν τα πόδια

«Στους γιατρούς έλεγε συνέχεια “Κόψτε ό,τι χρειάζεται, αλλά κρατήστε με ζωντανό”»

Μια απίστευτη περίπτωση φέρνουν στο φως διεθνή μέσα. Την ιστορία του Greg Manteufel, από το West Bend του Ουισκονσιν των ΗΠΑ μολύνθηκε με στο αίμα όταν τον έγλειψε ο σκύλος του και και σε μια ασυνήθιστη σειρά περιστάσεων, χρειάστηκε να προχωρήσει σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων.

Η σύζυγός του Dawn Manteufel, εξήγησε σε τοπικά μέσα ότι ο άντρας της ήταν ένας απόλυτα υγιής άνθρωπος, αλλά όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί θεώρησαν πως επρόκειτο για γρίπη. «Τον χτύπησε με λύσσα. Σε όλο του το κορμί. Έμοιαζε σαν κάποιος να τον έχει χτυπήσει με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ» τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η ζωή τους άλλαξε για πάντα. Στα τέλη Ιουνίου, οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν λοίμωξη που προκλήθηκε από το βακτήριο capnocytophaga. «Έπειτα από μια εβδομάδα ακρωτηρίασαν το ένα πόδι», είπε.

Η λοίμωξη πολύ πιθανόν εισήλθε στο σύστημα του Greg από κάτι πολύ κοινό - όπως το να τον γλείψει ένας σκύλος, πιθανότατα ο δικός του.

«Αυτό το είδος των βακτηρίων προέρχεται από το σάλιο των σκύλων. Αυτή η λοίμωξη στο αίμα του προκάλεσε μια πολύ σοβαρή αντίδραση στο σώμα του», τόνισε η ειδική επί μολυσματικών νοσημάτων, Δρ. Silvia Munoz-Price .

Η αντίδραση αυτή προκάλεσε πτώση της αρτηριακής πίεσης του Greg και η κυκλοφορία στα άκρα του μειώθηκε πολύ γρήγορα. «Μερικές φορές μειώνεται τόσο πολύ που τα χέρια και τα πόδια απλά πεθαίνουν», δήλωσε η γιατρός. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα άκρα του.

«Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πώς έτσι ξαφνικά συνέβη αυτό, ενώ ο 48χρονος έχει περάσει όλη του τη ζωή με σκυλιά γύρω του» είπε η γυναίκα του. «Στους γιατρούς έλεγε συνέχεια “Κόψτε ό,τι χρειάζεται, αλλά κρατήστε με ζωντανό”. Και το έκαναν. Προς μεγάλη μας έκπληξη».

Οι γιατροί είπαν ότι ήταν καθαρή τύχη. «Περισσότερο από το 99% των ανθρώπων που έχουν σκυλιά δεν θα αντιμετωπίσουν ποτέ τέτοιο ζήτημα» τόνισε η Munoz-Price.