Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί από πλημμύρες και καύσωνα στην Ιαπωνία

Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί από πλημμύρες και καύσωνα στην Ιαπωνία

Θανατηφόρα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Ιούλιο από φυσικές καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Ιαπωνία.

Στις αρχές του Ιουλίου καταγράφηκε ρεκόρ βροχής, με τουλάχιστον 220 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη δυτική Ιαπωνία, ενώ άλλοι 9 εξακολουθούν να αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί. Ο αριθμός των νεκρών ήταν ο μεγαλύτερος από την μεγάλη καταιγίδα του 1982, σύμφωνα με την ιστοσελίδα nippon.com. Περίπου τα μισά από τα θύματα καταγράφηκαν στην περιφέρεια της Χιροσίμα.

Ακολούθησαν θερμοκρασίες ρεκόρ που έφθασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα 116 θανάτους που αποδίδονται στον καύσωνα. Όπως αναφέρει το Associated Press, την δεύτεη εβδομάδα του Ιουλίου διακομίστηκαν στα νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας περίπου 10.000 άτομα, αριθμός που αυξήθηκε στα 22.000 άτομα την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου και μειώθηκε σε 13.700 άτομα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Πυρκαγιών και Καταστροφών.

Ο υδράργυρος έφθασε τους 41,1 βαθμούς Κελσίου στις 23 Ιουλίου στην πόλη Κουμαγκάγια, περίπου 65 χλμ. βορειοδυτικά του Τόκιο, η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στην Ιαπωνία. Την ίδια ημέρα η θερμοκρασία στο κέντρο του Τόκιο έφθασε τους 39 βαθμούς Κελσίου.