Η αποκάλυψη του Γιούνκερ για το φιλί με τον Τραμπ

Η αποκάλυψη του Γιούνκερ για το φιλί με τον Τραμπ

Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε την πρωτοβουλία για το σταυρωτό φιλί στο Λευκό Οίκο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Το φιλί των δύο πολιτικών ανδρών έχει σχολιαστεί τις τελευταίες ημέρες ποικιλοτρόπως, ενώ την επίμαχη φωτογραφία την είχε ανεβάσει ο ίδιος ο Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Το ενσταντανέ είναι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Τετάρτη, στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συζητήσουν για θέματα εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.

Όπως φαίνεται, ο μεγιστάνας είναι γυρισμένος με την πλάτη στον φακό, ενώ ο επικεφαλής της Κομισιόν διακρίνεται να τον φιλάει στην περιοχή του λαιμού.

«Προκαλεί έκπληξη αλλά αντίθετα με τη συνηθισμένη συμπεριφορά μου, η πρωτοβουλία δεν προήλθε από εμένα», είπε σήμερα ο Γιούνκερ στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD. «Δεν γνώριζα ότι ήταν παρών κι άλλος φωτογράφος στο Οβάλ Γραφείο, όμως κατάφερε να αποτυπώσει το αίσθημα εκείνης της στιγμής. Επιπλέον, ο Τραμπ ήταν εκείνος που δημοσίευσε τη φωτογραφία, όχι εγώ» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Να σημειωθεί ότι ο Τραμπ είχε συνοδεύσει τη φωτογραφία με το σχόλιο: «Ξεκάθαρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία εκπροσωπούσε ο Γιούνκερ και οι ΗΠΑ, που εκπροσωπούσα εγώ, αγαπιούνται!».