Ο άντρας που θα πεθάνει αν βγει στο φως του ήλιου

Ο άντρας που θα πεθάνει αν βγει στο φως του ήλιου

«Μακάρι να μπορούσα να ζήσω όπως όλοι οι άλλοι, αλλά δε μπορώ»

Ο Alex πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που σημαίνει ότι οποιαδήποτε έκθεση στο φως της ημέρας θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Οι γονείς του μάλιστα, έφτιαξαν ένα προστατευτικό κοστούμι γι 'αυτόν από σμάλτο αλλά σκίζεται εύκολα όπως σημειώνει το BBC που φιλοξενεί το θέμα. Ο Alex έχει να βγει από το σπίτι χωρίς τη μάσκα από τότε που ήταν μωρό.

Τώρα η ειδικός των υλικών και εφευρέτης Zoe Laughlin έχει επιφορτιστεί με την εξεύρεση λύσης για τον Alex. Μπορεί να αλλάξει τη ζωή του;

«Μακάρι να μπορούσα να ζήσω όπως όλοι οι άλλοι, αλλά δε μπορώ», λέει στην κάμερα του βρετανικού μέσου. «Γεννήθηκε τον Μάρτιο και την πρωτομαγιά βγήκαμε βόλτα έξω στον ήλιο αλλά έπειτα από δέκα λεπτά το πρόσωπό του άρχισε να βγάζει φουσκάλες», λέει η μητέρα του και συμπληρώνει «Μια άλλη ημέρα, είχαμε καθίσει στη σκιά και έπαθε πάλι τα ίδια και σκέφτηκα ότι κάτι δε πάει καλά». Ο Alex είναι αλλεργικός στο φως του ήλιου.

«Ο μόνος ασφαλείς τρόπος για να συνεχίσει να ζει είναι να ζει το βράδυ και να κοιμάται την ημέρα, οπότε τα πρώτα χρόνια κλείναμε τις κουρτίνες και καθόμουν δίπλα του και έκλαιγα. Για τον Alex, η γη είναι ένα εχθρικό περιβάλλον...», εξηγεί η μητέρα του.