Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της Air China λόγω false alarm

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της Air China λόγω false alarm

Η παρεξήγηση που οδήγησε το αεροσκάφος να επιστρέψει στο Παρίσι

Αεροσκάφος της Air China που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Πεκίνο επέστρεψε σε αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας 30 λεπτά μετά την απογείωσή του εξαιτίας λάθους συναγερμού για τρομοκρατική απειλή. Συγκεκριμένα, όλα οφείλονται σε παρεξήγηση που έγινε μεταξύ εκπροσώπου της εταιρείας κι ενός Αυστραλού που είχε χάσει τη πτήση του.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Air China ανακοίνωσε το απόγευμα πως το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί στις 12:59 (13:59 ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Παρίσι λόγω «τρομοκρατικής απειλής».

«Για λόγους ασφαλείας, το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση CA876 επέστρεψε στο Παρίσι όπου προσγειώθηκε με πλήρη ασφάλεια», ανέφερε η κινεζική εταιρεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λάθος συναγερμός αποδίδεται σε παρεξήγηση ανάμεσα στον Αυστραλό και την εταιρεία, εξήγησε στο AFP η αστυνομία των αεροδρομίων του Παρισιού. «Ένας επιβάτης που καθυστέρησε εξαιτίας ενός εγκαταλελειμμένου δέματος στο αεροδρόμιο του Ρουασί τηλεφώνησε στην εταιρεία λέγοντας πως υπήρχε βόμβα στον τερματικό σταθμό και ο συνομιλητής του κατάλαβε πως υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο», είπε η πηγή αυτή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εισαγγελία του Μπομπινί ξεκίνησε έρευνα και ο άνδρας -που είναι Αυστραλός σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα- τέθηκε υπό κράτηση.

«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ρουασί στις 13:55 (14:55 ώρα Ελλάδας). Επέστρεψε έπειτα από μόλις 30 λεπτά πτήσης», πρόσθεσαν οι αρχές.