Ζάεφ: Έως τις 30 Ιουλίου το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Ζάεφ: Έως τις 30 Ιουλίου το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ το δημοψήφισμα πιθανότατα θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου

Έως τις 30 Ιουλίου θα έχει ανακοινωθεί η διατύπωση του ερωτήματος του δημοψηφίσματος από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων για την συμφωνία με την Ελλάδα για την αλλαγή ονόματος της ΠΓΔΜ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφστην ιστοσελίδα slobodenpecat.mkr.

Η Βουλή της ΠΓΔΜ ενέκρινε χθες μετά από συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης τα νέα μέλη της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, η οποία θα είναι αρμόδια για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Ωστόσο, συνεχίζεται η διαφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE για τη διατύπωση του ερωτήματος στο δημοψήφισμα, χωρίς ωστόσο αυτή η διαφωνία να δύναται να εμποδίσει τις δρομολογούμενες εξελίξεις για την διεξαγωγή του, πιθανότατα στις 30 Σεπτεμβρίου όπως είπε ο κ. Ζάεφ στην ίδια ιστοσελίδα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι το δημοψήφισμα θα έχει επιτυχή κατάληξη, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη στάση της και να δηλώσει, εάν θα συμμετέχει στο δημοψήφισμα καλώντας τους υποστηρικτές της να προσέλθουν στις κάλπες ή αν θα επιλέξει να καλέσει σε αποχή.