Τα βρήκαν Τραμπ – Γιούνκερ

Τα βρήκαν Τραμπ – Γιούνκερ

Για «νέα φάση» στις σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος

Για «νέα φάση» στις σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντησή του στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, συμφώνησε να εργαστεί για μηδενικούς δασμούς κι επιδοτήσεις σε μη αυτόματα βιομηχανικά είδη.

Επίσης, Τραμπ και Γιούνκερ συμφώνησαν σε μείωση της γραφειοκρατίας για το εμπόριο και συνεργασία ΗΠΑ-ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι θα αρχίσει εμπορικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο και για τα δασμολογικά αντίποινα.

«Συμφωνήσαμε σήμερα, πρώτα από όλα, να συνεργαστούμε για να μηδενίσουμε τους δασμούς, να μηδενίσουμε τα μη δασμολογικά εμπόδια και να μηδενίσουμε τις επιδοτήσεις σε μη αυτόματα βιομηχανικά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Επίσης θα συνεργαστούμε για τη μείωση των εμποδίων και την αύξηση του εμπορίου σε υπηρεσίες, χημικά, φαρμακευτικά, ιατρικά προϊόντα και τη σόγια» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.