Αιματοκύλισμα στο Πακιστάν ενώ διεξάγονται βουλευτικές εκλογές

Αιματοκύλισμα στο Πακιστάν ενώ διεξάγονται βουλευτικές εκλογές

Τουλάχιστον 30 νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Κουέτα

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε ένα εκλογικό κέντρο στην Κουέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν, την ώρα που οι Πακιστανοί ψηφίζουν για τις βουλευτικές εκλογές σε μια από τις μεγαλύτερες τέτοιες διαδικασίες στον κόσμο: δικαίωμα συμμετοχής έχουν 106 εκατομμύρια από το σύνολο των 207 εκατομμυρίων Πακιστανών.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, αναρτώντας ανακοίνωση στο πρακτορείο του Amaq.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας «προσπάθησε να εισέλθει σε ένα εκλογικό κέντρο και όταν η αστυνομία πήγε να τον σταματήσει πυροδότησε τα εκρηκτικά του», δήλωσε ο Χασίμ Γκιλζάι, τοπικός αξιωματούχος.

Ο απολογισμός αρχικά εκτιμώνταν σε 28 νεκρούς και 35 τραυματίες, όμως ανέβηκε στους 30 νεκρούς, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά και τρεις αστυνομικοί, αφού δύο τραυματίες υπέκυψαν, δήλωσε ο Ουάσιμ Μπεγκ εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου Σαντεμάν της Κουέτα.

Είχε προηγηθεί μια άλλη επίθεση στην περιοχή Χουζντάρ της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, στην οποία ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν όταν άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα σε άλλο εκλογικό κέντρο.

Η αναμέτρηση διεξάγεται έπειτα από μια εξαιρετικά τεταμένη προεκλογική εκστρατεία, που αμαυρώθηκε από αιματηρές επιθέσεις και καταγγελίες για παρεμβάσεις του στρατού.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας περισσότεροι από 150 άνθρωποι που συμμετείχαν σε προεκλογική συγκέντρωση σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Μάστουνγκ κοντά στην Κουέτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...