Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο Τορόντο

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο Τορόντο

«Ο "στρατιώτης" μας πραγματοποίησε την επίθεση ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για στοχοθέτηση πολιτών των χωρών του συνασπισμού»

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο την Κυριακή με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 13, ανέφερε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης AMAQ.

Ο 29χρονος Φάιζαλ Χουσάιν - κάτοικος του Τορόντο - άνοιξε πυρ λίγο μετά τις 22:00 την Κυριακή (ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) σε πολυσύχναστο δρόμο γεμάτο εστιατόρια, καφέ και καταστήματα, σκοτώνοντας ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια νεαρή γυναίκα 18 ετών, και τραυματίζοντας άλλους 13. Βρέθηκε νεκρός λίγη ώρα μετά το μακελειό, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο επιτιθέμενος «ήταν στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επίθεση ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για στοχοθέτηση πολιτών των χωρών του συνασπισμού», ανέφερε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η οργάνωση δεν έδωσε λεπτομέρειες ούτε παρείχε στοιχεία προκειμένου να στηρίξει τον ισχυρισμό της.

Ωστόσο, σύμφωνα με την οικογένεια του νεαρού άνδρα, ο Φάιζαλ Χουσάιν έπασχε από παιδί από «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας», τα οποία δεν είχε ποτέ μπορέσει να ξεπεράσει παρότι έπαιρνε φάρμακα και υποβαλλόταν σε θεραπεία.