Αεροπορικά σόου των Τούρκων για να «γιορτάσουν» την εισβολή στην Κύπρο

Αεροπορικά σόου των Τούρκων για να «γιορτάσουν» την εισβολή στην Κύπρο

Αυξημένος ο αριθμός των αεροσκαφών φέτος

Επεκτείνει φέτος και σε αριθμό αεροσκαφών επίδειξης και σε αριθμό των σόου που θα πραγματοποιήσει η τουρκική αεροπορία σήμερα και αύριο με αφορμή την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο σύμφωνα με την ιστοσελίδα philenews.com.

Ο λόγος για το σμήνος αεροπορικών επιδείξεων  της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας «Τουρκικά αστέρια» (Turk Yildizlari), που από το 2012 και μετά συμμετέχει στα πανηγύρια για την τουρκική εισβολή στα κατεχόμενα.

Φέτος, έφτασε όμως στην Κύπρο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών του σμήνους απ΄ ό,τι προηγούμενα χρόνια, ενώ οι επιδείξεις, που ξεκίνησαν αρχικά με πτήσεις στην περιοχή της παρέλασης στην κατεχόμενη Λευκωσία και επεκτάθηκαν αργότερα και στην Κερύνεια, φέτος θα γίνουν και σε τρίτη περιοχή – σε παράκτια περιοχή της κατεχόμενης επαρχίας Μόρφου.

Μάλιστα, με παράνομη Νόταμ που εξέδωσε η Τουρκία, δεσμεύει μια μεγάλη παράκτια και θαλάσσια περιοχή μεταξύ του ιστορικού Κάστρου και του νέου λιμανιού της κατεχόμενης πόλης, ακτίνας δέκα χιλιομέτρων και σε υψόμετρο μέχρι και 12.000 πόδια.

Σύμφωνα με την Νόταμ εκεί θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις σήμερα το απόγευμα (έγιναν και χθες το μεσημέρι), ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί επίδειξη στην ίδια περιοχή.

Στην κατεχόμενη Λευκωσία, σύμφωνα με την παράνομη Νόταμ, οι πτήσεις του τουρκικού σμήνους επιδείξεων θα γίνουν σε περιοχή της κατεχόμενης Λευκωσίας, παράλληλη με τη λεωφόρο όπου θα γίνει αύριο η παρέλαση για την 44η επέτειο της εισβολής και βορειότερα, στην περιοχή Μάνδρες, μεταξύ των βόρειων άκρων της κατεχόμενης πρωτεύουσας και του Δικώμου. Οι πτήσεις κατά το σόου θα φτάνουν σε υψόμετρο μεταξύ 7.000 και 12.000 ποδών και «δεσμεύουν» ζώνη ακτίνας δύο χιλιομέτρων για τον σκοπό αυτό.