Φωτογραφία σερβάντας, οι Τραμπ με την βασίλισσα Ελισάβετ

Φωτογραφία σερβάντας, οι Τραμπ με την βασίλισσα Ελισάβετ

Ακίνητοι και χαμογελαστοί ποζάρουν σαν κέρινα ομοιώματα στον Πύργο του Ουίνδσορ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια έγιναν δεκτοί σήμερα στον Πύργο του Ουίνδσορ από τη βασίλισσα Ελισάβετ, μια συνάντηση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στη Βρετανία.

Μάλιστα, πριν τη συνάντηση, σε συνέντευξη στην εφημερίδα The Sun, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την Ελισάβετ «απίστευτη γυναίκα».

«Εδώ και τόσα χρόνια, εκπροσωπεί τη χώρα της και ποτέ της δεν διέπραξε κανένα λάθος» σημείωσε ο πρόεδρος. «Η σύζυγός μου είναι μεγάλη θαυμάστριά της» συμπλήρωσε.

Η 92χρονη βασίλισσα, ντυμένη στα μπλε, υποδέχτηκε το προεδρικό ζεύγος σε μια εξέδρα που είχε στηθεί στην αυλή του Πύργου, κάτω από μια τέντα για να προστατεύονται από τον εκτυφλωτικό ήλιο.

Η Ελισάβετ  ενώ ανέμενε την άφιξη του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, θεάθηκε να ρίχνει μια ματιά στο ρολόι της.

Η Αυτής Μεγαλειότης χαιρέτισε δια χειραψίας και τους δύο υψηλούς προσκεκλημένους της και μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και την επιθεώρηση της φρουράς κατευθύνθηκαν όλοι στο εσωτερικό για να πάρουν τσάι.

Ο συνήθως θορυβώδης, διαχυτικός και αυθόρμητος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε αυτή τη συνάντηση ήταν σοβαρός και συγκρατημένος, ενώ πόζαρε στον φακό «μαγκωμένος» αλλά με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Ο Τραμπ αναχώρησε στη συνέχεια για τη Σκωτία, όπου θα περάσει το Σαββατοκύριακο πριν πετάξει για το Ελσίνκι όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πάντως, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του YouGov που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, σχεδόν οι μισοί, ήτοι το 49%, των 1.648 ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η βασίλισσα δεν έπρεπε να τον δεχτεί.

Πέρυσι, εξάλλου, σχεδόν 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι υπέγραψαν ένα κείμενο διαμαρτυρίας προκειμένου η επίσκεψη του Τραμπ να μην χαρακτηριστεί επίσκεψη σε επίπεδο αρχηγού κράτους, διότι «αυτό θα προκαλούσε ντροπή στη βασίλισσα».