Μοντέλο έβγαζε φωτογραφία και της επιτέθηκε καρχαρίας

Μοντέλο έβγαζε φωτογραφία και της επιτέθηκε καρχαρίας

Το περιστατικό καταγράφηκε στον φωτογραφικό φακό

Λατρεύει τα θαλάσσια σπορ και τον κίνδυνο. Η Καταρίνα Ζαρούτσκι είναι μοντέλο από την Καλιφόρνια και της αρέσει να ζει έντονα κάθε στιγμή της ζωής της.
Τον Ιούνιο επισκέφθηκαν με τον σύντροφό της και την οικογένειά του τα νησιά Εξούμα στις Μπαχάμες για διακοπές. Εκεί λοιπόν η 19χρονη κοπέλα που σπουδάζει νοσηλευτική και οικονομικά, έθεσε τον εαυτό της σε μια επικίνδυνη δοκιμασία, καθώς αποφάσισε να κολυμπήσει δίπλα σε ένα κοπάδι από καρχαρίες τροφούς και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

«Απ' όσα γνωρίζω κάνοντας σέρφινγκ και καταδύσεις, αυτού του είδους οι καρχαρίες είναι πολύ ασφαλείς», λέει στο BBC.

Τα πράγματα ωστόσο δεν κύλησαν καλά, καθώς ένας καρχαρίας της επιτέθηκε, την τράβηξε μέσα στο νερό και την δάγκωσε στο αριστερό της χέρι. Ο πατέρας του φίλου της που τραβούσε φωτογραφίες απαθανάτισε το περιστατικό σε όλη του την έκταση.

«Εκείνη τη στιγμή έχεις τόση αδρεναλίνη στο σώμα σου και πρέπει να διαχειριστείς την κατάσταση, αλλά έμεινα εξαιρετικά ψύχραιμη», περιγράφει. «Νομίζω ότι αν κάποιος ούρλιαζε ή χτυπιόταν η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν διαφορετική», προσθέτει.

Προφανώς και δεν ευθύνεται ο καρχαρίας γι' αυτό που συνέβη, κάτι άλλωστε που παραδέχεται και η ίδια στις δηλώσεις της. «Είναι άγριο ζώο και νομίζω ότι όλοι όσοι κολυμπούν μαζί με καρχαρίες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μια ανεξέλεγκτη κατάσταση. Εδώ δεν μπορείς να προβλέψεις τις αντιδράσεις ενός ανθρώπου σε κάποιες συνθήκες, πόσο δε μάλλον ενός ζώου. Σίγουρα την επόμενη φορά θα το σκεφτώ δύο φορές, αλλά δεν πρόκειται να με τρομάξει».

Χρειάστηκε να της γίνουν ράμματα στο χέρι ενώ στην πληγή έχουν μείνει θραύσματα από τα δόντια του καρχαρία που της επιτέθηκε.

Όταν η ιστορία της έγινε γνωστή στην πατρίδα της, η Καταρίνα έγινε δέκτης πολλών σχολίων αρκετά εκ των οποίων ήταν αρνητικά και υποτιμητικά, γεγονός που την εξόργισε. Κάποιοι την αποκαλούν «ανόητο μοντέλο του Instagram», την κατηγορούν πως έχει εμμονή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την χαρακτηρίζουν ανεύθυνη.

Θεωρεί μάλιστα τους δημοσιογράφους υπεύθυνους για την έκταση που πήρε το θέμα, την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί για εκείνη καθώς και για τη δημοσίευση των φωτογραφιών του περιστατικού, αφού η ίδια, όπως λέει, δεν είχε σκοπό να τις αναρτήσει στους λογαριασμούς της στα social media.

«Πήραν την πληροφορία που ήθελα και πραγματικά διηγήθηκαν την ιστορία με τέτοιο τρόπο που να φαίνομαι ως το ανόητο, ξανθό μοντέλο του Instagram. Έχω λάβει πολλά αγενή σχόλια και σχόλια μίσους από ανθρώπους που λένε γελοία πράγματα».

Ξεκαθαρίζει πάντως ότι δεν επιθυμεί η περιπέτειά της να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όλους όσοι θέλουν να επισκεφθούν τα νησιά Εξούμα, τα οποία χαρακτηρίζει ως «το πιο όμορφο μέρος που επισκέφθηκε ποτέ».