Γυναίκες τροχονόμοι με «καυτά» σορτς για τον… τουρισμό

Γυναίκες τροχονόμοι με «καυτά» σορτς για τον… τουρισμό

Μια πρωτότυπη ιδέα είχε δήμαρχος στο Λίβανο για να προσελκύσει δυτικούς τουρίστες

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το σκεπτικό ενός δημάρχου στο Λίβανο, προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες στην πόλη του, υποχρεώνοντας τις γυναίκες τροχονόμους να φορούν κοντά μαύρα σορτς, όπως γράφει η εφημερίδα Daily Mail.

Ο ευφάνταστος δήμαρχος της πόλης Μπρουμάνα, η οποία βρίσκεται περίπου 15 χλμ. έξω από την πρωτεύουσα Βηρυτό, έδωσε εντολή η στολή των γυναικών τροχονόμων να απο τελείται από κοντομάνικο μπλουζάκι και κοντό σορτς στην απόχρωση του μαύρου, υποστηρίζοντας ότι η στυλιστική του άποψη θα βοηθήσει αφενός να αλλάξουν οι αντιλήψεις στη συντηρητική μουσουλμανική κοινωνία, αλλά κυρίως να προσελκύσει τουρίστες από την Δύση.

Η άποψή του σύμφωνα με το δημοσίευμα, δίχασε την τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα την έστρεψε εναντίον του, καθώς οι μεν συντηρητικοί υποστηρίζουν ότι η εμφάνιση των τροχονόμων είναι «απρεπής» για την υπηρεσία που επιτελούν και οι δε φιλελεύθεροι υποστηρίζουν, ότι η άποψη του δημάρχου είναι σεξιστική σε βάρος των γυναικών. Ο ίδιος πάντως απαντώντας στις επικρίσεις μέσω τοπικού μέσου ενημέρωσης, τόνισε ότι το 99% των τουριστών στην περιοχή, κυκλοφορούν φορώντας σορτς, οπότε δεν είναι κακό να φορούν και οι γυναίκες τροχονόμοι στην πόλη του.