Η κόντρα για το μεταναστευτικό «δυναμώνει» τους ακροδεξιούς της Γερμανίας

Η κόντρα για το μεταναστευτικό «δυναμώνει» τους ακροδεξιούς της Γερμανίας

Το κόμμα του χάνει δέκα ποσοστιαίες μονάδες στη Βαυαρία

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ που «βλέπει» πλέον τα εκλογικά του ποσοστά να κατρακυλούν και το ακροδεξιό κόμμα να ενισχύεται. Μόλις στο 38% διαμορφώνεται, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, το ποσοστό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) -του κόμματος στο οποίο ηγείται- στην Βαυαρία, ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Οκτωβρίου.

Όπως φαίνεται στην δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Forsa, για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL n-tv, η CSU χάνει δέκα ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό 47,7% που κατέγραψε στις προηγούμενες κρατιδιακές εκλογές το 2013 και της εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό Κοινοβούλιο.

Πτώση σημειώνεται και στα ποσοστά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), το οποίο περιορίζεται στο 12% (20,6% στις εκλογές του 2013), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αντιθέτως, οι Πράσινοι σχεδόν διπλασιάζουν τα ποσοστά τους, φθάνοντας το 15% από 8,6% που ήταν το 2013, όπως και οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι οποίοι ανεβαίνουν στο 6% από 3,3% το 2013. Η Αριστερά σημειώνει οριακή άνοδο, από το 2,1% στο 3%, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), στην πρώτη εμφάνισή της, συγκεντρώνει ποσοστό 14%. Σημειώνεται πως το ακροδεξιό κόμμα είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017 ποσοστό 12,6%.