Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τουρκία

Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τουρκία

Είκοσι τέσσερις νεκροί και 73 τραυματίες

Στους 24 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Τεκίρντα στη βορειοδυτική Τουρκία, γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ρετζέπ Ακντά.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στον τόπο του δυστυχήματος, διευκρίνισε ο Ακντά, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Η αμαξοστοιχία, με περίπου 360 επιβάτες, είχε ξεκινήσει από το Καπίκουλε, στα σύνορα με τη Βουλγαρία και μετέβαινε στην Κωνσταντινούπολη, όταν έξι από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν κοντά στο χωριό Σαριλάρ.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν αρκετά βαγόνια να έχουν ανατραπεί και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να περπατούν για να φτάσουν στο σημείο του δυστυχήματος. "Μια προαστιακή αμαξοστοιχία είχε ένα ατύχημα ... που οφείλετο σε εκτροχιασμό. Δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες", ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε από τους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών για το δυστύχημα και απέστειλε συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στις οικογένειες των θυμάτων.

Ένας επιζών, περπατώντας κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μακριά από το σημείο του δυστυχήματος, δήλωσε στο δίκτυο CNN Turk ότι είδε πολύ περισσότερα από 10 πτώματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, ο εκτροχιασμός της προαστιακής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε έπειτα από μια κατολίσθηση. "Δυστυχώς έχουμε θύματα", αναφέρει η ανακοίνωση.