Πούτιν: «Ήρωες» οι παίκτες της Ρωσίας κι ας χάσαμε

Πούτιν: «Ήρωες» οι παίκτες της Ρωσίας κι ας χάσαμε

Παρά την αρνητική εξέλιξη και τον αποκλεισμό, ξέσπασαν εκδηλώσεις στους δρόμους στο κέντρο της Μόσχας

Περήφανοι οι Ρώσοι αποχαιρέτησαν τους παίκτες της Εθνικής ομάδας τους, μετά τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Κροατία, διαδικασία με την οποία ολοκλήρωσαν την αξιοθαύμαστη διαδρομή τους ως τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν βρέθηκε στο γήπεδο, αλλά παρακολούθησε το παιχνίδι από την τηλεόραση, λέγοντας ότι οι παίκτες είναι ήρωες παρά την ήττα και η χώρα είναι περήφανη για αυτούς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Ντμίτρι Πεσκόφ κατά την αναφορά του πρακτορείου Interfax.

Η Ρωσία μπήκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως η ομάδα με τον μικρότερο συντελεστή στην κατάταξη της FIFA, αλλά έφτασε στους προημιτελικούς, απέναντι σε κάθε προγνωστικό.

Η απογοήτευση για τον αποκλεισμό, μετατράπηκε γρήγορα σε χειροκροτήματα. Έξω από τα μπαρ, στους δρόμους και τις πλατείες, οι οπαδοί φώναζαν «Ρωσία», χορεύοντας και τραγουδώντας.

Παρά την αρνητική εξέλιξη και τον αποκλεισμό, ξέσπασαν εκδηλώσεις στους δρόμους στο κέντρο της Μόσχας, σκηνές που θύμιζαν τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν τη νίκη της Ρωσίας κατά της Ισπανίας την Κυριακή. Το Κρεμλίνο παρομοίωσε αυτές τις εκδηλώσεις, με τις εικόνες εορτασμών μετά τη νίκη στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.