Ξενοδοχείο 200 εκατ. δολαρίων εγκαινίασαν στα κατεχόμενα

Ξενοδοχείο 200 εκατ. δολαρίων εγκαινίασαν στα κατεχόμενα

Στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου

Τα εγκαίνια ενός πολυτελέστατου ξενοδοχείου αξίας 200 εκατ. δολαρίων, που χτίστηκε παράνομα στα κατεχόμενα, πραγματοποιήθηκαν από την τουρκική εταιρεία Limak, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου καλύπτει 200.000 τ.χλμ. και βρίσκεται 40 χλμ. από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. «Με το νέο μας ξενοδοχείο Limak Cyprus Deluxe Hotel, έχουμε φθάσει συνολική χωρητικότητα 7.000 δωματίων», δήλωσε ο Ozdemir σε τελετή έναρξης λειτουργίας του ξενοδοχείου, προσθέτοντας ότι στόχος του ομίλου ήταν να φθάσει τα 10.000 δωμάτια τα επόμενα 5 χρόνια. Εκεί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και η Paris Hilton στις 28 Ιουλίου, γεγονός που προκάλεσε ήδη σωρεία αντιδράσεων.

Σύμφωνα με το Reuters, κατά τη διάρκεια της τελετής ανακοίνωσε επίσης, ότι η εταιρεία Limak πρόκειται να επενδύσει περίπου 300 εκατ. δολάρια στην κατασκευή δύο ξενοδοχείων στη Μερσίνα, στο νότιο τμήμα της Τουρκίας και 292 εκατ. δολάρια σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στα Σκόπια. Ο όμιλος σκοπεύει επίσης να αποκτήσει ξενοδοχείο στη Νίκαια της Γαλλίας, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας.

Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Limak Eurasia Luxury Hotel στην Κωνσταντινούπολη, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Limak Holding δήλωσε: «Οι επενδύσεις στον τουρισμό είναι πολύ σημαντικές για την οικονομία της χώρας μας, φέρνουν ξένα νομίσματα στη χώρα, συμβάλλουν στην απασχόληση και ενθαρρύνουν επίσης πολλούς. Εμείς, ως Limak Holding, ξοδεύουμε όλες τις επενδύσεις μας, για να προσφέρουμε αξία στη χώρα μας. Ως αποτέλεσμα της απόφασής μας να επενδύσουμε στον τουρισμό το 1995, η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έχουν φτάσει συνολικά σε 8 ξενοδοχεία. Έχουμε ανοίξει το πρώτο ξένο ξενοδοχείο με το Limak Cyprus Deluxe Hotel, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία με μια επένδυση 200 εκατ. δολαρίων στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Συμφωνία της Τουρκική Ένωση Εμπορικών Επιμελητηρίων με το ψευδοκράτος

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Τουρκική Ένωση Εμπορικών Επιμελητηρίων (TOBB) και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο (KTTO) υπέγραψαν πρωτόκολλο για την ίδρυση του Φόρουμ Επιμελητηρίου Τουρκίας-ψευδοκράτους. Το πρωτόκολλο για την ίδρυση του κοινού φόρουμ υπογράφηκε από τον πρόεδρο του TOBB Ριφάτ Χισαρτκουλλόγλου και τον πρόεδρο της KKTO Turgay Deniz, μετά τη συνάντηση οικονομικών υποθέσεων της Τουρκίας-«ΤΔΒΚ» στη Λευκωσία. Το φόρουμ του κοινού εμπορικού επιμελητηρίου στοχεύει, όπως σημειώνεται, στη βελτίωση του διαλόγου για εμπορικά και οικονομικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του TOBB Hisarcıklıoğlu δήλωσε ότι ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος, όπως πάντα, θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των τουρκοκυπρίων. «Η οικονομία, το εμπόριο, ο τουρισμός, η εκπαίδευση και οι επενδύσεις είναι βεβαίως πολύ σημαντικές, αλλά οι αδελφικοί μας δεσμοί είναι πιο σημαντικοί και είστε αδελφοί και συνεργάτες μας σε κάθε περιοχή», είπε.