Αυστρία – Γερμανία ζητούν κλείσιμο της «Νότιας Διαδρομής» για τους πρόσφυγες

Αυστρία – Γερμανία ζητούν κλείσιμο της «Νότιας Διαδρομής» για τους πρόσφυγες

Σύμφωνα με τον κ. Ζεεχόφερ, η Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνίες με Ελλάδα και Ιταλία

Την κοινή τους θέση για κλείσιμο της αποκαλούμενης «Νότιας Διαδρομής» για τους πρόσφυγες επιβεβαίωσαν σήμερα στη Βιέννη ο Αυστριακός καγκελάριος και ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Όπως έκαναν γνωστό, την ερχόμενη εβδομάδα και σε προετοιμασία της Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στην αυστριακή πόλη Ίνσμπρουκ (11-13 Ιουλίου) -στο πλαίσιο της Προεδρίας που ασκεί η Αυστρία στην ΕΕ από την 1η Ιουλίου- θα υπάρξει συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών Γερμανία, Αυστρίας και Ιταλίας.

Στόχος είναι, όπως τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, να περιοριστεί η μεταναστευτική πίεση μέσω της Μεσογείου, ενώ από την πλευρά του ο Χορστ Ζεεχόφερ έκανε λόγο για «πλήρες κλείσιμο» της «Νότιας Διαδρομής», σημειώνοντας ότι στο Ίνσμπρουκ προτίθεται να συζητήσει με τους ομολόγους του για εκείνα που πρέπει να γίνουν από κοινού για το κλείσιμο της Διαδρομής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ζεεχόφερ, πρόκειται για τόσο πολύπλοκες συζητήσεις, ώστε στο τέλος τα κεντρικά σημεία των συμφωνιών θα πρέπει να τεθούν από τους αρχηγούς των κυβερνήσεων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, πως η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνίες με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...