Λαβρόφ: Μετά το Ελσίνκι θα συναντηθώ με τον Πομπέο

Λαβρόφ: Μετά το Ελσίνκι θα συναντηθώ με τον Πομπέο

Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ-Ρωσίας ενδέχεται να συνομιλήσουν μετά τη Σύνοδο Κορυφής Πούτιν-Τραμπ

Ότι συμφώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο να αναζητήσουν έναν τρόπο να συναντηθούν αφού πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής Πούτιν-Τραμπ στο Ελσίνκι, και όχι πριν από αυτή, λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Λαβρόφ, η συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν - Ντόναλντ Τραμπ στις 16 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας «προετοιμάζεται σε διαφορετικά επίπεδα, σε διαφορετικές μορφές». Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στις προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής των δύο ηγετών περιλαμβάνεται και η επίσκεψη του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης η αμερικανική πλευρά πρότεινε οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών να συναντηθούν πριν από την σύνοδο Κορυφής. Εμείς φυσικά συμφωνήσαμε, χθες βράδυ όμως σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πομπέο, μου είπε ότι το πρόγραμμά του είναι εξαιρετικά σφιχτό και ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να συναντηθούμε πριν από την συνάντηση Πούτιν-Τραμπ.

Συμφωνήθηκε να βρεθεί η κατάλληλη ημέρα, ο τόπος και το χρονοδιάγραμμα μετά τη συνάντηση των δύο προέδρων μας στο Ελσίνκι» διευκρίνισε ο Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν αλ-Σαφαντί.