Υποβρύχιο μουσείο 10 εκατ. δολαρίων στη Βολιβία

Υποβρύχιο μουσείο 10 εκατ. δολαρίων στη Βολιβία

Σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού θα είναι μοναδικό στον κόσμο

Υποβρύχιο μουσείο σχεδιάζει να κατασκευάσει η βολιβιανή κυβέρνηση στο βυθό της λίμνης Τιτικάκα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 10 εκατ. δολαρίων και σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού θα είναι μοναδικό στον κόσμο. «Θα είναι ταυτόχρονα ένα τουριστικό συγκρότημα κι ένα κέντρο ερευνών αρχαιολογικό, γεωλογικό και βιολογικό, ένας συνδυασμός που θα το κάνει μοναδικό στον κόσμο» δήλωσε η Βίλμα Αλανόκα, δίνοντας στη δημοσιότητα τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τα οποία υπογράφει η αναπτυξιακή υπηρεσία Enabel της βελγικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή της λίμνης Τιτικάκα, η οποία εκτείνεται σε 8.562 τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ της Βολιβίας και του Περού, ήταν η κοιτίδα διαφόρων πολιτισμών που άνθισαν εκεί πριν από την περίοδο της αποικιοκρατίας.

Συνολικά, έχουν συλλεγεί σχεδόν 10.000 αρχαιολογικά ευρήματα, όπως τεχνουργήματα φτιαγμένα από οστά, κεραμικό ή μέταλλο, μαγειρικά σκεύη από την εποχή των αρχαίων πολιτισμών προ-Τιγουανάκου, Τιγουανάκου και 'Ινκα καθώς και οστά ανθρώπων και ζώων.