Σάλος στην Πορτογαλία για το πάρκινγκ της Μαντόνα

Σάλος στην Πορτογαλία για το πάρκινγκ της Μαντόνα

Η Αμερικανίδα σταρ υπέγραψε μισθωτήριο συμβόλαιο για στάθμευση έως και 15 αυτοκινήτων

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στην Πορτογαλία με αφορμή μισθωτήριο συμβόλαιο που φέρεται να υπέγραψε η Αμερικανίδα σταρ Μαντόνα με τη δημαρχία της Λισαβώνας.

Η αρχή έγινε μετά από δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Expresso που αποκάλυψε το συμβόλαιο μεταξύ της ντίβας της ποπ και της δημαρχίας της Λισαβόνας. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ενοικίαση οικοπέδου όπου θα μπορούν να σταθμεύουν έως 15 οχήματα της Μαντόνα, σε απόσταση μερικών μέτρων από την κατοικία της που είναι στις όχθες του Τάγου. Το μηνιαίο κόστος, δε, ανέρχεται σε 720 ευρώ!

Η αποκάλυψη προκάλεσε την αντίδραση πολλών πορτογαλικών πολιτικών κομμάτων, τα οποία θεώρησαν ότι η Αμερικανίδα σταρ έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Αριστερό Μπλοκ, σύμμαχος των σοσιαλιστών στους κόλπους της πορτογαλικής κυβέρνησης, κάλεσε να διευθετηθεί το θέμα της στάθμευσης «με υπευθυνότητα» δεδομένων των δυσκολιών στο πάρκινγκ που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Λισαβόνας.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, ζήτησε να μάθει το «λόγο για τον οποίο ο δήμαρχος επέτρεψε να γίνει μια τέτοια εξαίρεση».

Ωστόσο, την εντονότερη κριτική άσκησε στον δήμαρχο της Λισαβόνας, Φερνάντο Μεντίνα, το κεντρώο Λαϊκό Κόμμα (CDS), κατηγορώντας τον ότι «χρησιμοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά προς όφελός του».