Δείτε πόσες χιλιάδες πτήσεις καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε πόσες χιλιάδες πτήσεις καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το FlightRadar24 κατέγραψε 202.157 πτήσεις σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη στις 29 Ιουνίου

Νέο ρεκόρ πτήσεων σε ένα 24ωρο σε όλο τον πλανήτη κατέγραψε για το 2018 η εξειδικευμένη ιστοσελίδα FlightRadar24, όπως μεταδίδει το Russia Today.

Συγκεκριμένα, η πιο πολυσύχναστη μέρα στον ουρανό καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή 29 Ιουνίου με περίπου 202.157 πτήσεις σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη. Το Flight Radar διαθέτει τεχνολογία εντοπισμού πτήσης, με την οποία κατέγραψε μια μάζα αεροπλάνων, που σχεδόν καλύπτουν τον ουρανό σε μια κίτρινη θάλασσα, όπως φαίνεται στο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η 29η Ιουνίου ήταν η πιο πολυσύχναστη μέρα φέτος και μία από τις πιο πολυσύχναστες μέρς που έχει καταγράψει ποτέ. Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, στο pick της ημέρα καταγράφηκαν να πετάνε ταυτόχρονα 19.000 αεροπλάνα. Το FlightRadar24 παρακολουθεί οποιοδήποτε αεροπλάνο βρίσκεται στον αέρα με αναμεταδότη.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας, ο μικρότερος αριθμός πτήσεων που έχουν καταγραφεί από το 2006, οπότε ιδρύθηκε, ήταν πέρσι στις 25 Δεκεμβρίου με 101.511 πτήσεις, καθώς όπως είπε στο RT στέλεχος του Flight Radar «τα Χριστούγεννα είναι συνήθως η λιγότερο πολυάσχολη ημέρα του έτους». Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου είναι αυτή που συνήθως καταγράφονται οι περισσότερες πτήσεις, ενώ στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ οι περισσότερες πτήσεις καταγράφονται τις Πέμπτες και τις Παρασκευές.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε το Flight Radar στο Twitter: