«Το να βλέπεις άλλους ανθρώπους γυμνούς είναι ενάντια στο θέλημα του Θεού»

«Το να βλέπεις άλλους ανθρώπους γυμνούς είναι ενάντια στο θέλημα του Θεού»

Μουφτής στην Τουρκία λέει στις γυναίκες να κρύβουν τα σώματά τους στην παραλία όχι μόνον από τους άνδρες αλλά και από άλλες γυναίκες!

Ένας ανώτατος θρησκευτικός αξιωματούχος στην Τουρκία υποστήριξε μια έκκληση μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης που θέλει τις γυναίκες «να μην δείχνουν το κορμί τους σε άλλες γυναίκες ενώ κολυμπούν» στη θάλασσα, σύμφωνα με την Hurriyet.

Πρόκειται για τον Ρουστί Καν ένα μουφτή στην επαρχία Ζονγκουλντάκ στην Μαύρη Θάλασσα, που δήλωσε πως είναι 49 ετών και δεν έχει βρει ηρεμία ενώ κολυμπά στην θάλασσα γιατί πάντα προσπαθεί να κρύβει τον εαυτό του από άλλους ενώ είναι με το μαγιό.

«Πηδάω από τα βράχια στο νερό σαν τους γλάρους γιατί (το να βλέπεις άλλους ανθρώπους γυμνούς) είναι ενάντια στο θέλημα του Θεού. Αυτό είναι ένας κόσμος δοκιμασιών» δήλωσε ο Καν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Demirören την Παρασκευή.

Ο Μουφτής μετά συμβούλεψε τις γυναίκες να κάνουν το ίδιο σε παραλίες και πισίνες. «Θα πρέπει να προσέχουν τι φοράνε. Θα πρέπει να μπαίνουν στη θάλασσα με τρόπο που άλλες γυναίκες δεν θα τις βλέπουν. Οι γυναίκες θα πρέπει να κρύβουν τα σώματά τους από άλλες γυναίκες» πρόσθεσε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά σύμφωνα με την Hurriyet που ένας τούρκος μουφτής προκαλεί σχόλια γυναικών σχετικά με την σεξουαλικότητα

Το Ανώτατο Διευθυντήριο Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) ξεκίνησε έρευνα σχετικά με σεξιστικά σχόλια ενός μουφτή τον Σεπτέμβριο του 2017 που δήλωσε πως οι γυναίκες που δεν φορούν μαντίλα είναι «σαν προϊόντα που πωλήθηκαν σε μισή τιμή»