Εκτός Μουντιάλ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία

Εκτός Μουντιάλ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία

Η Νασιονάλμανσαφτ ηττήθηκε με 2-0 από τη Νότια Κορέα, με την Σουηδία και το Μεξικό να περνάνε στην επόμενη φάση

Η μεγάλη έκπληξη τους Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας έγινε, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα της Γερμανίας να αποκλείεται από την διοργάνωση και μάλιστα στη φάση των ομίλων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Γερμανία οι οποία μετά την ήττα της πρεμιέρας από το Μεξικό, ανέκτησε τις ελπίδες της με τη νίκη επί της Σουηδία την 2η αγωνισιτκή, ηττήθηκε με 2-0 από την Νότια Κορέα, την ώρα που η Σουηδία κέρδισε 3-0 το Μεξικό και έτσι τερμάτισε τελευταία στον όμιλο. Μάλιστα, η Γερμανία ηττήθηκε με τον ίδιο τρόπο που κέρδισε τη Σουηδία στον προηγούμενο αγώνα, δηλαδή στις καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα, στο 91ο λεπτό του αγώνα ο Κιμ άνοιξε το σκορ για τους νοτιοκορεάτες, την ώρα που η Γερμανία πίεζε και στο 94ο λεπτό ο Σον έδωσε τη χαριστική βολή στους παγκόσμιους πρωταθλητές. Την ίδια ώρα η Σουηδία θριάμβευε απέναντι στο Μεξικό με γκολ των Αουγκούστινσον στο 51΄, Γκράνκβιστ στο 62΄ και με αυτογκόλ του Άλβαρες στο 74΄, με τους σκανδιναυούς να παίρνουν την 1η θέση του ομίλου, με τους Μεξικανούς να προκρίνονται ως δεύτεροι.