Αύξηση κονδυλίων για το τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ζητά ο Τραμπ

Αύξηση κονδυλίων για το τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ζητά ο Τραμπ

Προκειμένου να επιταχυνθεί η κατασκευή του

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να αυξήσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, ώστε το έργο αυτό να ολοκληρωθεί με γοργούς ρυθμούς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στον Λευκό Οίκο με Ρεπουμπλικανούς βουλευτές και γερουσιαστές, με τους οποίους συζήτησε το μεταναστευτικό, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε, ότι οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι θα αναγάγουν την ασφάλεια των συνόρων σε κεντρικό άξονα της προεκλογικής εκστρατείας τους, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Στη Βουλή των Αντιπροσώπων πρόκειται να τεθεί αύριο σε ψηφοφορία το συμβιβαστικό νομοσχέδιο, που προωθεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, με το οποίο διατίθεται το ποσό των 25 δισ. δολαρίων για την κατασκευή του τείχους.

Το έργο αυτό αποτελεί προτεραιότητα για τον Τραμπ και μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του. Το νομοσχέδιο, με το οποίο επιχειρείται να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της συντηρητικής και της μετριοπαθούς πτέρυγας του κόμματος, δεν είναι βεβαίο ότι θα λάβει αρκετές ψήφους, ώστε να περάσει από τη Βουλή.