Τραμπ προς Harley-Davidson: Θα φορολογηθείτε όσο ποτέ!

Τραμπ προς Harley-Davidson: Θα φορολογηθείτε όσο ποτέ!

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί την εταιρεία-σύμβολο των ΗΠΑ ότι χρησιμοποιεί την εμπορική ένταση ως δικαιολογία

Νέα πυρά εξαπέλυσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά της εταιρείας συμβόλου των ΗΠΑ, Harley-Davidson. Αιτία, η απόφαση της εταιρείας να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της εκτός αμερικανικού εδάφους, καθώς, όπως υποστηρίζει, τα αντίποινα της ΕΕ αυξάνουν κατά μέσο όρο το κόστος της κάθε μοτοσυκλέτας κατά 2.200 δολάρια. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε, σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την αγορά των ΗΠΑ.

Με νέα σκληρά tweet του ο Ντ. Τραμπ επανήλθε σήμερα στο θέμα, απειλώντας την εταιρεία πως θα φορολογηθεί όπως δεν έχει φορολογηθεί ποτέ, κατηγορώντας την παράλληλα πως χρησιμοποιεί την εμπορική ένταση που έχει ξεσπάσει για να δικαιολογήσει την απόφασή της να μεταφέρει την παραγωγή της στο εξωτερικό.

«Η Harley-Davidson δεν πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη χώρα – ποτέ! Οι υπάλληλοί της και οι πελάτες είναι ήδη πολύ θυμωμένοι. Εάν μεταφερθούν, σημειώστε το, θα είναι η αρχή του τέλους – παραδόθηκαν, εγκαταλείπουν! Η αύρα θα φύγει και θα φορολογηθούν όσο ποτέ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

 

Νωρίτερα, σε άλλο tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο με στελέχη της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της οποίας τους τόνισε την υψηλή φορολόγηση που υπάρχει σε άλλες χώρες, όπως η Ινδία. «Οι εταιρείες επιστρέφουν πλέον στην Αμερική. Η Harley πρέπει να μάθει πως δεν θα μπορεί να πωλήσει στις ΗΠΑ χωρίς να πληρώνει υψηλούς φόρους».

Σε άλλο του Tweet ο Ντόναλντ Τραμπ υπογραμμίζει πως η Harley-Davidson είχε πει από τις αρχές του έτους ότι θα μετέφερε ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της από το Κάνσας στην Ταϋλάνδη. «Αυτό έγινε καιρό πριν ανακοινωθούν οι δασμοί», τονίζει ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τους δασμούς και τον εμπορικό πόλεμο ως δικαιολογία. «Αυτό δείχνει πόσο ανισόρροπο και άδικο είναι το εμπόριο, αλλά θα το φτιάξουμε» καταλήγει ο Τραμπ.