Ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν θέλει να παντρευτεί και μηνύει τα παιδιά του

Ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν θέλει να παντρευτεί και μηνύει τα παιδιά του

Ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε πάνω στη Σελήνη έχει αρκετά γήινα προβλήματα

Ο θρυλικός αστροναύτης Μπαζ Όλντριν μηνύει τα δυο του παιδιά και την πρώην συνεργάτη του, ισχυριζόμενος ότι έκλεψαν χρήματα από αυτόν και λοιδορούν το κληροδότημά του. Ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε πάνω στη Σελήνη, προσέφυγε στη δικαιοσύνη όταν τα παιδιά του ζήτησαν να αναλάβουν τη διαχείριση των οικονομικών του γιατί όπως λένε πάσχει από άνοια.

Στη μηνυτήρια αναφορά μάλιστα, ο 88χρονος αμερικανός αναφέρει ότι η οικογένειά του τον εμποδίζει από το να παντρευτεί. Ο Όλντριν έγραψε ιστορία ως μέλος της αποστολής Απόλλων 11, της πρώτης επανδρωμένης αποστολής που έφθασε στην επιφάνεια της Σελήνης και πάτησε το πόδι του πάνω στο  σεληνιακό έδαφος στις 03:15:16 (UTC) της 21ης Ιουλίου 1969, 19 λεπτά μετά τον Νηλ Άρμστρονγκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε: «Κανείς δεν πρόκειται να σκεφτεί ότι πρέπει να είμαι υπό την κηδεμονία». Ο γηραιός άντρας, ισχυρίζεται ότι ο γιος του, η κόρη και η πρώην μάνατζερ του Christina Korp, υπονομεύουν τις «ρομαντικές σχέσεις του» απαγορεύοντάς του να παντρευτεί.

Όλα γίνονται για τη διαχείριση της εταιρείας του, Buzz Aldrin Enterprises, και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού του, ShareSpace.

Από την άλλη πλευρά, τα παιδιά του Andrew Aldrin και Janice Aldrin, 60 ετών (έχει και έναν μεγαλύτερο γιο, τον James) ισχυρίζονται ότι ο πατέρας τους είχε αρχίσει πρόσφατα να συνεργάζεται με ανθρώπους που προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν από την οικογένειά του. Στο τέλος της εβδομάδας, γράφει το BBC, ένας γιατρός θα αξιολογήσει την κατάσταση της υγείας του 88χρονου.