Γιατί ο Τραμπ έγινε «πυρ και μανία» με ένα μικρό εστιατόριο στη Βιρτζίνια

Γιατί ο Τραμπ έγινε «πυρ και μανία» με ένα μικρό εστιατόριο στη Βιρτζίνια

Η ιδιοκτήτριά του ζήτησε από την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου να φύγει από το κατάστημα

Έξω φρενών έγινε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ένα μικρό εστιατόριο στη Βιρτζίνια, επειδή η ιδιοκτήτρια του ζήτησε από την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η οποία είχε κλείσει τραπέζι σε αυτό, να φύγει από το κατάστημα της.

Πρόκειται για το εστιατόριο Red Hen που βρίσκεται σε ένα αγρόκτημα στη μικρή πόλη Λέξινγκτον της Βιρτζίνια με πληθυσμό μόλις 7.000 κατοίκους, στο οποίο η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου είχε κλείσει τραπέζι για 8 άτομα στο όνομα του συζύγου της, όπως είπε στην Washington Post η ιδιοκτήτρια του Στέφανι Γουίλκινσον. Η ίδια δεν αρνήθηκε, ότι τόσο η ιδεολογία της, όσο περισσότερο η ηθική της, απέχουν από αυτές του Ντόναλντ Τραμπ και των συνεργατών του, ιδιαιτέρως για τις απόψεις τους σχετικά με τους ομοφυλόφιλους, αλλά και των διαχωρισμό των παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους.

Όπως είπε η κ. Γουίλκινσον στην εφημερίδα, όταν ενημερώθηκε από το προσωπικό της, ότι στο εστιατόριο βρισκόταν η στενής συνεργάτης του Τραμπ, μίλησε με τους μάγειρες και τους σερβιτόρους και όλοι μαζί συμφώνησαν, ότι η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δεν είχε θέση στο κατάστημα. Έτσι, η ιδιοκτήτρια ζήτησε από την κ. Σάντερς να την ακολουθήσει σε ένα σημείο που δεν θα άκουγαν οι άλλο και όπως είπε στην Washington Post, ζήτησε ευγενικά από την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου να αποχωρήσει από το εστιατόριο, πράγμα που έκανε χωρίς να φέρει αντιρρήσεις η κ. Σάντερς, με τους υπόλοιπους της παρέας της να την ακολουθούν, αν και όπως διευκρίνισε η κ. Γουίλκινσον, το αίτημα δεν αφορούσε και αυτούς.

Η ενέργεια αυτή εξόργησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος «άστραψε και βρόντηξε» κατά του εστιατορίου με ανάρτηση του στο Twitter, όπου έγραψε: «Το εστιατόριο Red Hen πρέπει να επικεντρωθεί στον καθαρισμό των βρώμικων τεντών, των θυρών και των παραθύρων του (χρειάζονται απεγνωσμένα βάψιμο), αντί να αρνηθεί να εξυπηρετήσει ένα εξαίσιο πρόσωπο όπως η Σάρα Χάκεμπι Σάντερς. Είχα πάντα έναν κανόνα, αν ένα εστιατόριο είναι βρώμικο απ' έξω, είναι βρώμικο και μέσα!».