Περισσότερα από 6,5 εκατ. δολάρια θα κοστίσει στη Βρετανία η επίσκεψη Τραμπ

Περισσότερα από 6,5 εκατ. δολάρια θα κοστίσει στη Βρετανία η επίσκεψη Τραμπ

Θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι και τη βασίλισσα Ελισάβετ

Το ποσό των 6,6 εκατ. δολαρίων αναμένεται να διαθέσει η βρετανική κυβέρνηση για την αστυνομική προστασία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Να σημειωθεί πως η επίσκεψη Τραμπ έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Όμως, όπως αναφέρει σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας Times και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίσκεψή του αναμένεται να πυροδοτήσει μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και σύμφωνα με υπολογισμούς θα απαιτηθεί η παρουσία έως και 10.000 αστυνομικών, υποστηριζόμενων από διοικητικούς υπαλλήλους του Σώματος, οι οποίοι θα εργαστούν υπερωριακά.

Την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου θα αναλάβουν μονάδες τήρησης της δημόσιας τάξης, αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ερευνητές και υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με την ασφάλεια προσώπων, προσθέτει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να δώσουν το «παρών» σε δυναμικές διαδηλώσεις σε Αγγλία και Σκωτία.