Νέα απαίτηση για τους «8» λίγες ώρες μετά τη νίκη του Ερντογάν στις εκλογές

Νέα απαίτηση για τους «8» λίγες ώρες μετά τη νίκη του Ερντογάν στις εκλογές

«Η Ελλάδα να πιάσει από τα αυτιά τους πραξικοπηματίες και να μας τους δώσει»

Δεν έχει καν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων μετά τις χθεσινές εκλογές στην Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν (που βγήκε νικητής με ποσοστό περίπου 52,5%) διατυπώνει απαιτήσεις προς την Ελλάδα, με επίκεντρο τους 8 στρατιωτικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα του 2016 και οι οποίοι έχουν απελευθερωθεί πλέον και φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το δεξί χέρι του Ερντογάν και ένας από τους ανθρώπους που ακούει με πολλή προσοχή ο Τούρκος πρόεδρος, Εγκεμέν Μπαγίς (πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων), δήλωσε ότι η «Ελλάδα θα πρέπει πρώτα πιάσει αυτούς τους τρομοκράτες με τις στρατιωτικές στολές από τα αυτιά και να τους παραδώσει στην τουρκική Δικαιοσύνη».

Μιλώντας στο πρακτορείο IBNA, ο Μπαγίς είπε πως αυτό θα σηματοδοτούσε μια νέα εποχή στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία αλλά επέμεινε ότι η Αθήνα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα.

«Υπάρχουν πολιτικοί στην Ελλάδα που μπορούν να το κάνουν» τονίζει ο στενός σύμβουλος και συνεργάτης του Ερντογάν. «Πρέπει να καταλάβετε τι είναι η FETO (η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν). Έχετε περάσει πολλά πραξικοπήματα. Και τα έχετε αντιμετωπίσει. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς προστατεύετε τους υποκινητές του πραξικοπήματος» ανέφερε.