Με πλαστό διπλωματικό διαβατήριο ο διάσημος τενίστας Μπόρις Μπέκερ

Με πλαστό διπλωματικό διαβατήριο ο διάσημος τενίστας Μπόρις Μπέκερ

Το παρουσίασε σε δικαστήριο του Λονδίνου επικαλούμενος ασυλία έναντι διαδικασίας πτώχευσης εναντίον του

Πλαστό είναι το διπλωματικό διαβατήριο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας που έχει στην κατοχή του ο διάσημος παλαίμαχος Γερμανός τενίστας Μπόρις Μπέκερ, με το οποίο επικαλέστηκε διπλωματική ασυλία ενόψει της διαδικασία πτώχευσης που κήρυξε εναντίον του η τράπεζα Arbuthnot Latham & Co στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και ζει, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian

«Το διπλωματικό διαβατήριο που έχει, είναι ψεύτικο» δήλωσε κατηγορηματικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο προϊστάμενος προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών της αφρικανικής χώρας Χερουμπίν Μουρούμπαμα. Μάλιστα αποκάλυψε, ότι ο σειριακός αριθμός του διπλωματικού εγγράφου αντιστοιχούσε σε ένα από τα διαβατήρια που κλάπηκαν το 2014. Το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο έχει στην κατοχή του αντίγραφο του διαβατηρίου, μεταδίδει ότι αυτό φέρει ημερομηνία έκδοσης 19 Μαρτίου 2018, αλλά δεν έφερε σφραγίδα ή υπογραφή από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Τσαρλς Αρμέλ Ντουμπάν.

Οι δικηγόροι του τρεις φορές πρωταθλητή του Wimbledon σήλωσαν την περασμένη Τρίτη εώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, ότι ο Μπέκερ είχε διοριστεί ως ακόλουθος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας στην ΕΕ για αθλητικές, πολιτιστικές και ανθρωπιστικές υποθέσεις από τον Απρίλιο του 2018. Υποστήριξαν δε, ότι αυτό του δίνει διπλωματική ασυλία έναντι της διαδικασίας πτώχευσης, στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βιέννης. Σύμφωνα δε με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Ντουπάν δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι ο Μπέκερ «δεν ήταν ποτέ επίσημος διπλωμάτης για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία», τονίζοντας ότι για να αναγνωριστεί ως διπλωμάτης, θα απαιτούταν όχι μόνο η υποψηφιότητα του για την θέση από τον Πρόεδρο της χώρας, αλλά και η υπογραφή μου ως υπουργός Εξωτερικών».