«Λουκέτο» στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Σουηδίας λόγω βιασμών

«Λουκέτο» στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Σουηδίας λόγω βιασμών

Οι διοργανωτές αποφάσισαν την ματαίωσή του δια παντός

Αυλαία πέφτει οριστικά στο μεγαλύτερο ετήσιο μουσικό φεστιβάλ της Σουηδίας, το Bravalla Music Festival, το οποίο διεξαγόταν στην πόλη Νόρκεπινγκ και διαρκούσε 4 ημέρες, εξαιτίας των κρουσμάτων βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων που καταγράφονταν τα τελευταία χρόνια κατά την διεξαγωγή του, όπως μεταδίδει το RT.

Όπως είπε ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της διοργανώτριας εταιρείας του φεστιβάλ, Kajsa Apelqvist, δεν υπάρχει πλέον καμία σκέψη να επαναληφθεί η διοργάνωση στο μέλλον. «Η απόφαση μπορεί να είναι απογοητευτική, αλλά με βάση την εικόνα που έχουμε, δεν μπορούμε να διοργανώσουμε το φεστιβάλ, έτσι ώστε όπως θέλουμε, να είναι ελκυστικό για τους επισκέπτες μας στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς δε για τους βιασμούς και τις σεξουαλικές επιθέσεις που καταγγέλθηκαν το 2017, είπε ότι «αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο για το φεστιβάλ, αλλά ένα κοινωνικό πρόβλημα».

Όπως σημειώνει το RT, το 2017 καταγγέλθηκαν τέσσερις περιπτώσεις βιασμού και 23 σεξουαλικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ το 2016 καταγγέλθηκαν πέντε περιπτώσεις βιασμού και τουλάχιστον 12 σεξουαλικές επιθέσεις. Προσθέτει δε, ότι αύξηση των σεξουαλικών επιθέσεων έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια σε παρόμοια φεστιβάλ και σε άλλες πόλεις της Σουηδίας.