Έκτακτη μίνι Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό συγκαλεί ο Γιούνκερ

Έκτακτη μίνι Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό συγκαλεί ο Γιούνκερ

Έχουν προσκληθεί Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα

Μίνι Σύνοδο Κορυφής για το άσυλο και τις μεταναστευτικές ροές συγκαλεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει, ότι «ο πρόεδρος Γιούνκερ καλεί σε άτυπη συνεδρίαση εργασίας για τα θέματα των μεταναστευτικών ροών και του ασύλου ομάδα ενδιαφερομένων χωρών». Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή δήλωσε, ότι στην συνεδρίαση θα συμμετάσχουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα, ενώ άλλη διπλωματική πηγή δήλωσε, ότι η Γαλλία θα βρίσκεται επίσης στην άτυπη μίνι Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter «Άτυπη συνάντηση προκειμένου να δουλέψουμε με μια ομάδα αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που ενδιαφέρονται να βρεθούν ευρωπαϊκές λύσεις». Προσθέτει δε, ότι «συγκαλώ μια άτυπη συνάντηση εργασίας για τα θέματα της μετανάστευσης και του ασύλου στις Βρυξέλλες την Κυριακή, προκειμένου να δουλέψουμε με μια ομάδα αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι ενδιαφέρονται να βρεθούν ευρωπαϊκές λύσεις, πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Ο Αυστριακός καγκελάριος ζητά ενίσχυση των ελέγχων στα εθνικά σύνορα

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα ομόλογο του Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τη μεταναστευτική πολιτική.

«Πιθανόν θα υπάρξει μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, εμού και άλλων ηγετών για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής», εξήγησε ο Κουρτς λίγο πριν από την κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Αυστρίας με την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαυαρίας.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα ενισχυθούν σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία», πρόσθεσε ο Κουρτς.

Διπλωματικές πηγές φαίνεται να επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με το DPA, ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθεί με τους ομολόγους της της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ισπανίας. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες.