Παρατράγουδα με Βρετανούς με το «καλημέρα» στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Παρατράγουδα με Βρετανούς με το «καλημέρα» στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Ένας συνελήφθη όταν επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού σε τρένο και ένας τραυματίστηκε

Ένας Βρετανός πολίτης συνελήφθη στη Ρωσία, έπειτα από περιστατικό σε τρένο με το οποίο ταξίδευε στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε στο χέρι, όπως έκανε γνωστό η Βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο πρώτος Βρετανός φιλονίκησε με έναν αστυνομικό πάνω στο τρένο και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος άνδρας τραυματίστηκε στο χέρι και βγήκε από το νοσοκομείο, σύμφωνα πηγή του Reuters. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βρετανίας αντιμετωπίζει σήμερα την Τυνησία στον εναρκτήριο αγώνα της για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βόλγκογκραντ, στο νότιο τμήμα της Ρωσίας. Η τοπική αστυνομική υπηρεσία αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, ενώ το Ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό.

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ρωσικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, που φέρεται να είναι διαρροή εσωτερικής έρευνας της διαχειρίστριας εταιρείας των σιδηροδρόμων για το περιστατικό, ο φίλαθλος που τραυματίστηκε, έσπασε ένα παράθυρο πάνω στο τρένο και φέρει τραύματα στο χέρι. Στην ανάρτηση αναφέρεται, πως ο άλλος φίλαθλος άρπαξε το περίστροφο ενός αστυνομικού, που βρισκόταν πάνω στο τρένο, το περίστροφο αφαιρέθηκε από τον φίλαθλο και συνελήφθη. Πηγή με γνώση του θέματος επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα του περιστατικού που περιγράφεται στην ανάρτηση, αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Αστυνομικός υπηρεσίας στην τοποθεσία όπου σταμάτησε το τρένο καθ΄οδόν προς το Βόλγκογκρνατ, είπε πως άκουσε, ότι υπήρξε ένα τέτοιο περιστατικό, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.