Ο Τουρκικός στρατός μπήκε στα περίχωρα της Μανμπίτζ

Ο Τουρκικός στρατός μπήκε στα περίχωρα της Μανμπίτζ

Δείτε όσα προβλέπουν οι τρεις φάσεις του «οδικού χάρτη» της αποχώρησης των Κούρδων

Τουρκικές στρατιωτικές μονάδες μπήκαν στα περίχωρα της Μανμπίτζ, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει με τις ΗΠΑ, αναφέρει η Hurriyet.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως νωρίτερα τον Ιούνιο τούρκοι και αμερικανοί αξιωματούχοι συμφώνησαν στην εφαρμογή ενός «οδικού χάρτη» για την αποχώρηση των δυνάμεων του YPG από την πόλη αυτή.

Τις στρατιωτικές αυτές συνομιλίες ακολούθησε μια συμφωνία μεταξύ του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του αμερικανού ομολόγου του Μάικ Πομπέο στις 4 Ιουνίου

Ο «οδικός χάρτης» εμπεριέχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την αποχώρηση του YPG και την εγκαθίδρυση ενός τοπικού συμβουλίου αποτελούμενο κυρίως από ντόπιους Άραβες.

Το πρώτο στάδιο αυτού του χρονοδιαγράμματος προβλέπει μέσα σε 10 ημέρες την ολοκλήρωση των αρχικών προετοιμασιών ανάμεσα σε αξιωματούχους του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών από τις δύο πλευρές, η δεύτερη φάση από την 11η μέχρι την 30η τις οριστικές προετοιμασίες και το τελικό στάδιο προβλέπει την πλήρη εφαρμογή του οδικού χάρτη μέσα σε 60 ημέρες.