Αυστραλός παιδεραστής καταδικάστηκε σε ισόβια στις Φιλιππίνες

Αυστραλός παιδεραστής καταδικάστηκε σε ισόβια στις Φιλιππίνες

Σε βάρος του εκκρεμούν ακόμη κατηγορίες για τη δολοφονία μιας 12χρονης και για παιδική πορνογραφία

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Αυστραλός Πίτερ Σκάλι στις Φιλιππίνες για διακίνηση προσώπων και βιασμούς ανηλίκων, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν και άλλες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ο φόνος ενός κοριτσιού και η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι Φιλιππίνες είχαν γίνει επίκεντρο ενός διεθνούς δικτύου παιδεραστίας, με τους δράστες να εκμεταλλεύονται τη φτώχεια του πληθυσμού. Ο Σκάλι καταδικάστηκε χθες Τετάρτη για διακίνηση προσώπων και βιασμούς από δικαστήριο της πόλης Καγκαγιάν ντε Όρο, στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, όπου είχε συλληφθεί πριν 3 χρόνια με την κατηγορία ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά μικρά κορίτσια, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 18 μηνών.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε, όπως και τη φίλη του σε ισόβια κάθειρξη. Επίσης,του επιδίκασε πρόστιμο 5 εκατ. πέσος (80.000 ευρώ), σύμφωνα με τον Μέρλιν Ούι εκπρόσωπο του δικαστηρίου. «Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για εμάς. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς τους διακινητές, ότι η κυβέρνηση αυτή λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις δικαστικές προσφυγές σε τέτοιου είδους υποθέσεις», τόνισε. «Προσέλκυε τα κορίτσια αυτά στο διαμέρισμά του και διηγήθηκαν, ότι τις έδενε από τον λαιμό σαν σκυλιά», εξήγησε.

Ο κατηγορούμενος βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς των έφηβων κοριτσιών, που προέρχονταν από φτωχές οικογένειες και πουλούσε τα βίντεο σε πελάτες του στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι περισσότεροι αγοραστές αυτού του υλικού ζουν στο εξωτερικό, ενώ τα θύματα του δικτύου στο οποίο ανήκε ο Σκάλι, είναι χιλιάδες. Κάποια παιδιά μάλιστα έπεφταν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης με τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Εναντίον του Σκάλι εκκρεμούν ακόμη 60 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ο βιασμός ενός βρέφους 18 μηνών και ο βιασμός και ο φόνος ενός 12χρονου κοριτσιού. Δεν είναι γνωστό πότε θα εκδικαστούν οι υποθέσεις αυτές.