Όταν ο Ινδός πρωθυπουργός τεντώνεται σε… βράχο

Όταν ο Ινδός πρωθυπουργός τεντώνεται σε… βράχο

Ο Narendra Modi αποδέχτηκε την πρόκληση που έχει κυριεύσει την Ινδία

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi δεν κρύβει το πάθος του για τη γιόγκα, προωθώντας τα οφέλη της αρχαίας ινδικής πρακτικής για την υγεία.

Την Τετάρτη, όμως, ο 67χρονος φανατικός με την ευζωία πήγε το πάθος του ένα βήμα παραπέρα, μοιράζοντας ένα online βίντεο καλώντας τους Ινδούς να ακολουθήσουν μαζί του «την ανανεωτική και αναζωογονητική πρωινή ρουτίνα εκγύμνασης».

Στο βίντεο που ανέβασε, διάρκειας 1,48 λεπτά, ο Modi κάνει γυμναστική πάνω σε ένα καλοκουρεμένο και περιποιημένο γκαζόν κήπου όπου μεταξύ άλλων να κάνει διατάσεις και να τεντώνεται πάνω σε έναν ογκόλιθο. Ακολούθως, περπατάει κατά μήκος κυκλικής τροχιάς εμπνευσμένης από τα «πέντε στοιχεία της φύσης», ενώ παράλληλα χειρίζεται ένα ξύλινο ραβδί.

Ο Πρωθυπουργός είναι η τελευταία εξέχουσα προσωπικότητα που ανέλαβε να φέρει εις πέρας τη φρενίτιδα του #FitnessChallenge που σαρώνει τη χώρα, όπου οι άνθρωποι δημοσιεύουν «σπιτικά» βίντεο με τους ίδιους να επιδίδονται σε κάποιο είδος γυμναστικής προτρέποντας και άλλους να κάνουν το ίδιο.
Ο Modi προκλήθηκε από τον ινδό αρχηγό ομάδας του Κρίκετ, τον Virat Kohli, τον περασμένο Μάιο.

Η πρόκληση είναι μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας, #HumFitTohIndiaFit η οποία ξεκίνησε από τον Rajyavardhan Singh Rathore, πρώην Ολυμπιονίκη και νυν υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού.

Άλλοι διάσημοι Ινδοί που ανταποκρίθηκαν στη συγκεκριμένη πρόκληση είναι η ηθοποιός του Bollywood Deepika Padukone, με αποτέλεσμα το #FitnessChallenge να γίνει ένα δημοφιλές θέμα στο Twitter στην Ινδία.

Ο ίδιος ο Modi προκάλεσε τον επικεφαλής υπουργό του Καρνάτακας H.D. Kumaraswamy, την ινδή παίκτρια του πινγκ-πονγκ Manika Batra και ολόκληρη την αστυνομία.

I thank the Hon'ble Prime Minister @narendramodi for the #FitnessChallenge.

I hereby challenge all ranks of the @JmuKmrPolice and members of the @IPS_Association.#HumFitTohIndiaFit ? pic.twitter.com/H8raeKbS2M

— Shesh Paul Vaid (@spvaid) 13 Ιουνίου 2018