Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ έδιωξε τον Ζάεφ που πήγε να ενημερώσει για τη συμφωνία

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ έδιωξε τον Ζάεφ που πήγε να ενημερώσει για τη συμφωνία

Ο Πρόεδρος Ιβανόφ διέλυσε τη συνάντηση με τον Ζάεφ μέσα σε δύο λεπτά και ετοιμάζει διάγγελμα

Την έντονη αντίδραση του προέδρου των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβανόφ προκάλεσε η συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως φάνηκε κατά την ολιγόλεπτη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ.

Όπως αναφέρει το Makfax, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, επισκέφθηκαν τον πρόεδρο Ιβανόφ για να του παρουσιάσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας. Ωστόσο, η συνάντηση κράτησε μόλις δύο λεπτά.

Ο Πρόεδρος Ιβανόφ φαίνεται ότι αρνήθηκε να ακούσει λεπτομέρειες.
Μάλιστα το Makfax αναφέρει ότι θα ακολουθήσει διάγγελμα του Γκιόργκι Ιβανόφ.

«Ενημερώνουμε ότι η συνάντηση διήρκησε δύο λεπτά. Σήμερα ο πρόεδρος Ιβανόφ θα απευθυνθεί στον λαό της ΠΓΔΜ» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της προεδρίας των Σκοπίων.

η σημερινή συνάντηση του Προέδρου Γκιόργκι Ιβανόφ με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον ΥΠΕΞ Νικόλα Ντιμιτρόφ στο προεδρικό μέγαρο διήρκησε μόλις δυο λεπτά.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός, Ζ. Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Ντιμιτρόφ, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο κ. Ιβανόφ «διέκοψε τη συζήτηση και αποχώρησε από τη συνάντηση αρνούμενος να συζητήσει για οφέλη που προκύπτουν από αυτή την ιστορική συμφωνία για το μέλλον της χώρας».

Μέσω της ανακοίνωσής της, η κυβέρνηση καλεί όλους τους πολιτικούς παράγοντες να ενωθούν γύρω από τις εθνικές προτεραιότητες. «Οι πολίτες έχουν τελικά την ευκαιρία να γράψουν νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους παρεμποδίσει να λάβουν την ενδεδειγμένη απόφαση για το μέλλον της χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Ο Γκιόργκι Ιβανόφ έχει εκλεγεί με την στήριξη του κόμματος VMRO και έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη συμφωνία.